پایگاه دانش نارین گیمز

Knowledge base

کسب درآمد از بازی سازی

6 راه کسب درآمد از بازی سازی که باید بشناسید!

avataravatar

یکی ازجذاب‌ترین فرصت‌های شغلی که در سال‌های اخیر مورد توجه علاقه‌مندان بازی های ویدیویی قرار گرفته است، بازی سازی است. اکثر افرادی که به صورت حرفه‌ای بازی های ویدیویی را دنبال می‌کنند دیر یا زود به فکر ساخت بازی خود می‌افتند. در ابتدا اکثرا به بازی سازی به عنوان نوعی سرگرمی نگاه میکنند اما پس از ورود  به این دنیای دنیای جذاب، خلاقانه و سرزنده به صورت حرفه‌ای، به فکر کسب درآمد از بازی سازی می‌افتند.. در این مقاله ما سعی کردیم راه‌های مختلف کسب درآمد از بازی سازی را بررسی کرده تا شما بتوانید بهترین روش برای رساندن بازی خود به سوددهی را انتخاب کنید. بسیاری از افراد بدون آگاهی از روش‌های مختلف کسب درآمد از بازی سازی و حتی بعضا با به کار گیری روش ها نادرست بازی خود را به راه شکست میرسانند. با ما همراه باشید تا بهترین روش‌ها برای درآمدزایی از بازی سازی را فراگیرید.

روش‌های کسب درآمد از بازی سازی

کسب درآمد از بازی سازی

از نمونه های اولیه و محبوب بازی های ویدیویی مانند Super Mario و Snake، و سپس با تولید و توسعه بازی‌ های موبایلی، حالا به دورانی رسیده‌ایم که هر روز ده‌ها بازی تولید و در فروشگاه‌های مختلف عرضه می‌شوند. امروزه به دلیل وجود منابع بی‌شمار آموزشی در اینترنت و امکان دسترسی به ابزارهای ابتدایی بازی سازی، هرکس با دانش و علاقه کافی می‌تواند بازی ساز شده و از آن کسب درآمد کند. بسیاری از بازی‌های محبوب سال‌های اخیر مانند Stardew Valley را شرکت‌های بازی سازی مستقل و کوچک ساخته اند و تعداد قابل توجهی از آن ها نیز پس از مدتی و با به کارگیری استراتژی های درست بازاریابی توانسته‌اند از کاربران خود را افزایش داده، از بازی خود کسب درآمد کنند و به سوددهی برسند.

قبل از بررسی تکنیک‌های مورد قبول و پراستفاده کسب درآمد از بازی سازی، باید توجه کنید که اولین قدم در کسب درآمد، ساخت نوعی از بازی است که با سلیقه مخاطب هدف و مشتری‌های بالقوه شما همسو باشند. 5 تا از محبوب‌ترین ژانرهای بازی در سال 2021 به ترتیب اکشن، ماجراجویی، استراتژی، پازل و شبیه سازی هستند. طبیعی است که اگر بازی شما در این ژانرها باشد مخاطب بیشتری را به خود جذب می‌کند.

برای یادگیری مراحل ساخت بازی و تیم مورد نیاز برای بازی سازی، خواندن مقاله زیر را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

می‌خوام بیشتر بدونم
بررسی صفر تا صد مسیر ساخت بازی‌ های ویدیویی

1. فروش مستقیم بازی

درآمد بازی سازی

در گذشته، بزرگ‌ترین کانال کسب درآمد از بازی سازی شرکت‌های بزرگ، فروش مستقیم بازی به مشتریان و کاربران خود بود. با اینکه همچنان این روش توسط کمپانی های بزرگ و شناخته شده به کار گرفته می‌شود اما با ورود روش‌های ساده و بهینه‌تر، به خصوص شرکت‌های مستقل، از این روش کمتر استفاده می‌کنند. برای فروش، بازی و شرکت شما باید تا حدی شناخته شد باشد تا تراکنش‌های مورد نظر انجام شوند. بازی‌های بزرگ که کاربران میلیونی دارند، مانند بازی‌های مخصوص Play Station یا Xbox از فروش بازی خود، برای کسب درآمد استفاده می‌کنند.

در این روش، شما بازی خود را به فروشگاه‌های اینترنتی مختلف مانند Steam یا نمونه موبایلی و داخلی آن، کافه بازار می‌فروشید تا مخاطبان هدف شما بازی را خریداری کنند. به خاطر داشته باشید که این فروشگاه‌ها، بسته به قوانین مخصوص به خودشان درصدی مشخص از مبلغ فروش بازی را دریافت می‌کنند. برای تضمین موفقیت فروش در این پلتفرم‌ها، شما باید استراتژی مناسب برای بازاریابی و ناشری قدرتمند داشته باشید. نارین گیمز یکی از ناشرانی است که طی 10 سال به صورت مستمر این موفقیت را برای مشتریان خود به ارمغان آورده است.

برای آشنایی بیشتر با برترین ناشران بازی، می‌توانید مقاله زیر را بخوانید.

می‌خوام بیشتر بدونم
بهترین ناشران بازی های ویدیویی در سال 2021

2. تبلیغات درون برنامه‌ای

تبلیغات درون برنامه‌ای بازی

اگر بازی شما تعداد قابل قبولی بازیکن و مخاطب داشته باشد، می‌توانید با همکاری با شرکت‌های دیگر به خصوص شرکت‌های بازی سازی، تبلیغات درون برنامه‌ای انجام دهید. شرکت شما می‌تواند در زمان‌های مشخص، مثلا پس از اتمام چند مرحله، برای بازیکنان تبلیغات بازی‌های دیگر را پخش کند. مبلغی که از این نوع تبلیغات به شما تعلق می‌گیرد به تعداد مشاهده یا کلیک بستگی دارد. همین مسئله موجب می‌شود تا بازی‌هایی که کاربران زیادی دارند، بتوانند بیش‌ترین بهره را از تبلیغات درون برنامه‌ای نسبت به بقیه بازی‌ها ببرند.

شما با ارائه امکاناتی، مانند امتیاز و ارز بازی به بازیکنان خود، می‌توانید آن‌ها را به دیدن هرچه بیشتر تبلیغات تشویق کنید. اما مواظب باشید تا با پخش زیاد از حد و ناخواسته تبلیغات، بازیکنان را آزار ندهید و آن‌ها را از بازی خود زده نکنید.

شما می‌توانید این روش را هم به صورت درون سازمانی انجام دهید هم به صورت واگذاری آن به سازمان های دیگر. کار با سازمان های واسطه مانند تپسل به شما این امکان را می‌دهند تا تمرکز نیروی انسانی خود را روی بهبود بازی بگذارید اما باید در نظر داشته باشید که درصدی از درآمد حاصل از این تبلیغات، به شرکت‌های واسطه تعلق می‌گیرد.

3. پرداخت درون برنامه‌ای

پرداخت درون برنامه‌ای

یکی از مفاهیم نسبتا جدید در بازی سازی، ساخت بازی و انتشار آن به صورت رایگان است. در نتیجه خیلی از اوقات این سوال پیش می‌آید که این شرکت‌ها درآمد بازی سازی خود را چگونه تامین می‌کنند؟ یکی از روش‌های مرسوم بین این دسته از تولیدکنندگان، پیاده سازی ویژگی “پرداخت درون برنامه‌ای” (به انگلیسی: Freemium) در بازی است. در واقع شما به مخاطبان بازی خود، امکانات اضافه‌ای در ازای پرداخت مبلغ مشخص ارائه می‌دهید. برای مثال بازیکنان می‌توانند مراحل جدید، آواتارهای متنوع، انواع مهمات و ارز بازی را خریداری کنند. توجه داشته باشید که کاربران زمانی حاضر به پرداخت این مبلغ می‌شوند که بازی شما به صورت رایگان هم جذاب باشد. در غیر این صورت بازیکنان به بازی وابسته نشده و اشتیاقی برای دریافت امکانات بازی نیز نشان نمی‌دهند.

نکته مهم در روش “پرداخت درون برنامه‌ای” این است که درصد کمی از بازیکنان حاضر به پرداخت این مبلغ هستند. اما شما با ارائه پیشنهادهای ویژه مانند تخفیف‌ برای مدت زمان محدود، می‌توانید آن‌ها را قانع به خرید امکانات کنید.

4. فروش اشتراک

اشتراک بازی

با اینکه این روش کسب درآمد از بازی سازی امروزه کمتر از بقیه روش‌ها مرسوم است، با این حال بعضی از شرکت‌های بزرگ و معروف بازی ساز دنیا از آن استفاده می‌کنند. در این روش برای مخاطبان خود حق اشتراکی تعیین کرده که برای استفاده از بازی شما باید به صورت ماهانه یا سالانه آن را پرداخت کنند.

شما برای موثر واقع شدن این روش میتوانید مراحل اولیه بازی خود را به صورت رایگان به کاربر عرضه کرده، او را وابسته بازی خود کنید و بعد پیشنهاد حق اشتراک را به او ارائه دهید.

حق اشتراک روشی مستقیم برای کسب درآمد از بازی سازی است اما از آن‌جایی که برای جذب مخاطب‌های اولیه روش مناسبی نیست، به کار‌گیری آن را به شرکت‌های کوچک و مستقل بازی سازی توصیه نمی‌کنیم.

5. فروش محصولات مربوط به بازی

فروش محصولات مربوط به بازی

وقتی بازی شما به محبوبیت قابل قبولی بین کاربرانتان دست پیدا کرد می‌توانید یکی از روش‌های غیرمستقیم برای کسب درآمد از بازی سازی را پیگیری کنید. شما می‌توانید با همکاری تیم گرافیک خود و یا استخدام طراحان، محصولات مربوط به بازی خود را، مانند تیشرت، کلاه، عروسک و… طراحی کرده، به طرفداران خود عرضه کنید و بفروشید.

شرکت تولیدکننده بازی محبوب Fortnite از این روش استفاده کرد و با بکارگیری آن توانست به سود قابل توجهی دست پیدا کند. البته باید در نظر داشت که کاربران این بازی میلیونی هستند و درصد احتمال Fortnite برای فروش محصولات خود، از بازی های کوچک‌تر بالاتر است.

یکی از محاسن خوب این روش علاوه بر کسب درآمد مستقیم، فرصت بازاریابی است که برای شما ایجاد می‌کند. تصور کنید کسی با تیشرتی که عکس و لوگوی بازی شما روی آن طراحی شده است، در خیابان رفت‌وآمد کند. قطعا نظر مخاطبانی را خود جلب می‌کند. اما همان‌طور که گفتیم این روش برای بازی‌های شناخته شده بهتر جواب می‌دهد.

6. حمایت از بازی

حمایت از بازی

بسیاری از افراد فعال در فضای اینترنت که محصولات مختلفی را در انواع و اقسام مختلف عرضه می‌کنند، به خصوص افرادی که تولید و عرضه را به صورت انفرادی یا با گروهی کوچکی انجام می‌دهند، مانند پادکسترها، از کاربران و مخاطبان وفادار خود درخواست حمایت می‌کنند. تولیدکنندگان بازی به خصوص بازی سازان مستقل نیز از این قائده مستثنا نیستند. در این روش کسب درآمد از بازی سازی شما می‌توانید از کاربران خود درخواست حمایت کرده و آن‌ها را به اهدای مبلغ دلخواه به بازی دعوت کنید. طبیعی است که بازی‌هایی که از کیفیت بالاتری برخوردارند، بیشتر از بقیه حمایت می‌شوند. شما همچنین با ذکر این‌که قصد دارید قسمتی از مبلغ اهدایی را برای بهبود عملکرد بازی صرف کنید، می‌توانید کاربران را به حمایت هرچه بیشتر تشویق کنید.

جمع‌بندی

امروزه با همه‌گیری بازی های ویدیویی در بین اقشار مختلف مردم، بازار رقابتی بزرگی تشکیل شده است. این بازار بزرگ می‌تواند برای بازی سازان، به خصوص بازی سازان جوان بسیار جذاب باشد. آن‌ها با به کارگیری روش‌های مناسب و اصولی می‌توانند پس از مدتی به کسب درآمد از بازی سازی نیز فکر کنند. بسیاری از کاربران بازی ها برای کسب موفقیت هرچه بیشتر در بازی و پیشی گرفتن از رقبای خود حاضر به پرداخت مبالغی در ازای دریافت امکانات مخصوصی در بازی هستند. در نتیجه شما با ساخت یک بازی با کیفیت و موردعلاقه مخاطب و سپس با انتخاب بهترین روش کسب درآمد با توجه به نوع بازی خود، می‌توانید از بازی سازی درآمد قابل توجهی کسب کنید.

نظرات و یا سوالات خود را در رابطه با این مقاله با ما و سایر مخاطبین نارین گیمز در میان بگذارید تا در اولین فرصت پاسخگوی آن‌ها باشیم.

4.1/5 - (8 امتیاز)

موضوع مرتبط

در بحث‌‌ پیرامون این مقاله شرکت کنید!

درباره تیم ما بیشتر بدانید

پیشنهاد می‌کنیم این مقالات را هم بخوانید

تلویزیون نارین

برای تماشای آنلاین گیم و استریم همین الان کلیک کن

دانلود بزن بهادر

دانلود آخرین نسخه بازی بزن بهادر

دانلود کلش اف زامبی

دانلود آخرین نسخه بازی کلش اف زامبی

لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

1 دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • سلام خسته نباشید ببخشید من یک بازی نوشتم تو کامپیوتر و می خواستم اون رو بفروشم آیا امکانش هست یعنی این که کسی هست بخره اگه هست لطفا به من معرفی کنید ممنون

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید