سرمایه گذاری در بازی سازی یکی از حوزههای مورد توجه سرمایهگذاران در سالهای اخیر بودهاست. صنعت سرگرمی، یکی از بزرگترین صنایع در جهان است که از جوان تا پیر، همه به نوعی مصرفکننده آن هستند. این صنعت بزرگ را، به صورت جزئیتر صنایع موسیقی، فیلم و بازی های ویدیویی تشکیل میدهند. همه این صنایع به سرعت در حال پیشرفت و سوددهی میباشند اما بیشتر تمرکز عموم جامعه، مخصوصا به دلیل نوع پوشش خبری که در رسانهها دارد، صنعت فیلمسازی است. اما جالب است بدانید که صنعت بازی، از بقیه این صنایع درآمد بیشتری دارد. در سال 2016 درآمد سالانه بازی های ویدیویی تقریبا دو برابر صنعت فیلم و موسیقی روی هم بود. برای مثال بازی GTA با 6 میلیارد دلار، دو برابر پرفروشترین فیلم تاریخ سینما، یعنی Avengers Endgame، درآمد داشتهاست.
با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا فرصتهای جذاب سرمایه گذاری در بازی سازی را بررسی کنیم.
- 1 چرا سرمایه گذاری در صنعت بازی کم ریسک است؟
- 2 تاثیر رشد بازی های موبایلی در بازی سازی چیست؟
- 3 تاثیر ورزش های الکترونیک بر سرمایه گذاری در بازی سازی چیست؟
- 4 سرمایه گذاری در بازی سازی چه تاثیری بر اقتصاد کشور دارد؟
- 5 چه کسانی در صنعت بازی، سرمایه گذاری میکنند؟
- 6 چگونه برای بازی سازی سرمایه گذار جذب کنیم؟
- 7 نتیجهگیری
چرا سرمایه گذاری در صنعت بازی کم ریسک است؟
در سال 2020 و با همهگیری ویروس کرونا در جهان، صنعت سرگرمی به ویژه صنعت فیلم و سینما با رکود شدیدی مواجه شد. حتی بازی های ویدیویی نیز در ابتدای پاندمی، در قسمت تولید و توسعه با ضرر مواجه شدند اما با این حال خیلی زود به روند سوددهی خود بازگشتند. این صنعت برخلاف بقیه صنایع حوزه سرگرمی، به سود چشمگیری دست پیدا کرد. با خانهنشینی بیشتر مردم، و محدودیتهای کرونایی، اکثرا به سرگرمیهایی روی آوردند که در فضای امن خانه میشد به آنها پرداخت. بازی های ویدیویی دقیقا از این دست سرگرمیها بودند و به دلیل سربلندی از آزمون چالش برانگیز پاندمی و ریسک کمی که از خود نشان دادند، سرمایهگذاران با خیال راحتتری به سرمایهگذاری در قسمتهای مختلف این صنعت پرداختند.
تاثیر رشد بازی های موبایلی در بازی سازی چیست؟
بازی های ویدیویی خود به 3 دسته بازی های موبایلی، کامپیوتری و کنسولی تقسیم میشوند که در این بین بازی های موبایلی با 51% در سال 2018 بیشترین سهم بازار را به خود اختصاص دادهاند. این موفقیت را مدیون رشد تکنولوژی در سالهای اخیر هستند. با پیشرفت تکنولوژی و گسترده شدن شبکه جهانی اینترنت، افراد بیشتری به موبایل یا تبلتهای هوشمند دسترسی پیدا کردند. چون احتمال اینکه کسی در خانهاش تلفن هوشمند داشته باشد، بیشتر از داشتن کنسول و یا حتی کامپیوتر شخصی است، بازی های موبایلی نیز، بیشتر بازی میشوند و سود بیشتری دارند.برای مثال درآمد شرکت بازی سازی Electronic Arts، که تولیدکننده بازی هایی مانند Fifa Mobile و The Sims Mobile است، در یک چهارم ابتدایی سال 2020، 12% افزایش یافت.
همچنین به خاطر قیمت کمتری که بازی های موبایلی نسبت به بازی های کنسولی و کامپیوتری دارند، مخاطبان بیشتری را به سمت خود جذب میکنند. حتی بازی های موبایلی رایگان، با گذاشتن امکان پرداخت درون برنامهای پس از مدت کوتاهی به درآمد قابل توجهی میرسند.
ورود این نوع از بازیها، باعث افزایش تعداد مخاطبان صنعت بازی در جهان شد و بسیاری از خانمها و افراد غیرحرفهای که دنبال بازی های پیشرفته کنسولی و آنلاین نبودند به بازی کردن روی آوردند. همچنین تنوع روزافزون و افزایش تعداد شرکت های بازی سازی، نویدبخش چشمانداز بسیار مثبتی برای بازی های موبایلی هستند.
تاثیر ورزش های الکترونیک بر سرمایه گذاری در بازی سازی چیست؟
همانطور که در مقالههای قبلی بررسی کردیم، ورزش های الکترونیک با سرعت فزایندهای در حال توسعه هستند. این ورزشها در واقع بازی های ویدیویی آنلاین هستند که به صورت رقابتی و توسط بازیکنان حرفهای بازی میشوند. هر ساله این نوع از ورزشها، میلیونها مخاطب از سراسر جهان به خود جذب میکنند و پیشبینی میشود که تا آخر سال 2021 حجم مخاطبان آنها 14.4% افزایش یابد. با وجود پلتفرمهای استریمینگ مانند توییچ و یوتیوب، مخاطبان ورزش های الکترونیک در سال 2019 تقریبا 6 میلیارد ساعت به تماشای بازی های الکترونیک نشستند. به همین دلیل بسیاری از شرکتهای سرمایه گذار، به این حوزه سرمایه تزریق کردند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آینده ورزش های الکترونیک خواندن مقاله زیر را به شما توصیه میکنیم.
سرمایه گذاری در بازی سازی چه تاثیری بر اقتصاد کشور دارد؟
با شرکت های بازی سازی، به خصوص در ایران که از عظمت جهانی برخوردار نیستند، میتوان مانند بیزینسهای مدیوم سایز و استارت آپها برخورد کرد. در سالهای قبل تصور میشد استارت آپها به دلیل سرمایه نسبتا زیادی که برای شروع کار نیاز دارند در کشورهای جهان سوم نمیتوانند به مرحله رشد و سوددهی برسند اما با توسعه و پیشرفت استارت آپهای موفق در سالهای اخیر خلاف این موضوع ثابت شد.
امروزه مشخص شده است که استارت آپ ها در سالهای گذشته یکی از عوامل مهم در رونق اقتصاد کشورها بودهاند. گسترده شدن فضای استارت آپی یک کشور باعث ایجاد فضای رقابتی در بازار شده و شرکتها برای جلو افتادن از رقبا مجبور به طراحی مزیتهای رقابتی خلاقانه میشوند. در نتیجه تقاضا برای نیروی کار زیاد شده و فرصتهای شغلی زیادی پدید میآید. نیروهای انسانی با خلق ارزش، چرخهای اقتصاد یک کشور را میچرخانند. البته باید در نظر داشت که پیشرفت این فضا در گروی پویا و خلاقانه بودن آن است و مدیران به خصوص در صنعت بازی سازی، باید با روشهای سنتی اداره یک کسبوکار خداحافظی کنند.
در کدام بخشهای صنعت بازی سازی سرمایه گذاری کنیم؟
انواع مختلفی از سرمایه گذاری در حوزه استارت آپها و صنعت بازی سازی وجود دارد. با اینکه بعضی اوقات ریسک سرمایه گذاری در استارت آپها زیاد است، اما سرمایهگذاران حرفهای با تحلیل دقیق بازار و سنجش ارزش و احتمال پیشرفت یک استارت آپ، و همچنین با در نظر گرفتن این مسئله که در طولانی مدت سرمایه گذاری در فضای استارت آپی یک کشور به نفع اکوسیستم اقتصاد آن است، حاضر به کمک به بیزینسهای کوچک و متوسط میشوند.
اگر شما هنوز به دلیل ریسکپذیر بودن سرمایه گذاری در استارت آپ ها برای تزریق سرمایه خود تردید دارید، به سرمایه گذاری در بازی سازی فکر کنید. همانطور که بالاتر توضیح دادیم سرمایه گذاری در صنعت بازی های ویدیویی مخصوصا در ایران که از پتانسیل بالایی برخوردار است، احتمال سوددهی بیشتری دارد. شما میتوانید در شرکت های بازی سازی، تیم های ورزشی الکترونیکی و زیر ساختهای مورد نیاز، مانند زیرساخت برای رونق استریمینگ، سرمایه گذاری کنید.
چه کسانی در صنعت بازی، سرمایه گذاری میکنند؟
سرمایهگذار فرشته
این نوع سرمایهگذاران معمولا اشخاص حقیقی هستند که سرمایه بیزینسهای کوچک، متوسط و نوپا را فراهم میکنند و برخلاف شریک تجاری، در مدیریت آن دخالت کمی دارند. این نوع سرمایه گذاری معمولا در عوض درصدی از سود حاصل یا تخصیص سهام صورت میگیرد. این نوع از سرمایهگذاران علاوه بر سرمایه گذاری در کسب و کارهای نوپا مانند شرکت های فعال در صنعت بازی سازی، با ارائه مشاوره و کمک به کارآفرینان در مقام راهنما نیز ایفای نقش میکنند.
سرمایهگذاران متخصص
همانطور که از نام آنها معلوم است، این گروه از سرمایهگذاران تمرکز خود را روی سرمایه گذاری بر صنعتی خاص میگذارند. برای مثال بعضی از آنها به سرمایه گذاری در بازی سازی میپردازند. این نوع سرمایهگذاران آگاهی زیادی نسبت به بازار مورد نظر خود داشته و به خوبی شرکتهای بزرگ، فرصتها و تهدیدهای آن را میشناسند. آنها اکثرا در انتخاب بیزینسها برای سرمایه گذاری سختگیر بوده و با آمار و ارقام دقیق و شاخصهایی مشخص، احتمال موفقیت آنها را اندازهگیری میکنند. به همین دلیل قرارداد بستن با این نوع سرمایهگذاران کمی سختتر است اما در صورت همکاری با آنها، موفقیت بیزینس تا حد زیادی تضمین میشود.
سرمایهگذاران غیر متخصص
برخلاف سرمایهگذاران متخصص این دسته از شرکتها، تمرکز بر صنعت خاصی نداشته و به شرکتهایی که به نظر میآید آینده خوبی دارند، صرفا به چشم منبعی برای کسب درآمد و سود نگاه میکنند. این نوع سرمایهگذاران سختگیری گروه قبلی را ندارند ولی تضمین کمتری برای موفقیت نسبت به سرمایهگذاران متخصص ارائه میکنند.
ناشران
به طور معمول ناشران بازی های ویدیویی مانند نارین گیمز، تولیدکنندگان را در مراحل انتشار، خدمات پس از تولید، بازاریابی و تبلیغات همراهی میکنند. با این حال آنها بعضی مواقع به سرمایه گذاری در بازی سازی نیز، به خصوص برای شرکتهای تولیدکننده که احتمال موفقیت زیادی دارند روی میآورند و در قسمتهای مدیریت، تامین مالی و توصیههای کارشناسانه به بازی سازها کمک میکنند. ناشران برای سرمایه گذاری، شاخصهایی مانند میزان ریسک، سابقه تولیدکننده، طول مدت تولید و… را ارزیابی و اندازهگیری میکنند.
برای اطلاع از دیگر افراد فعال در فرآیند بازی سازی مقاله زیر را به شما توصیه میکنیم.
چگونه برای بازی سازی سرمایه گذار جذب کنیم؟
با توجه به توضیحات ارائه شده، مشخص شد که تقریبا تمام سرمایهگذاران قبل از ارائه سرمایه مورد نیاز شما، شاخصهای مختلفی را میسنجند. پس باید با دقت زیاد مدارک مورد نیاز را جمعآوری کنید. باید بیزینس و چشمانداز خود را توضیح داده و بازی خود را شرح دهید. باید دقیقا به سرمایه گذار مورد نظر توضیح دهید که چرا بازی شما موفق خواهد شد و چالشهای و فرصتهای احتمالی برای رسیدن به این موفقیت را شرح دهید. سپس به محاسبه ابعاد مالی پروژه بپردازید. مراحلی که در آنها به پول نیاز پیدا میکنید را مشخص کرده و تعیین کنید که مقدار بودجه مورد نظر شما چقدر بوده و برنامه شما برای خرج کردن آن چیست. با جمعآوری اصولی و با دقت این موارد، میتوانید سرمایهگذاران را برای سرمایه گذاری در بازی سازی قانع کنید .
در نهایت توجه داشته باشید که فرآیند مذاکره برای هر دو طرف معامله چالش برانگیز است. پس با آمادگی و مدارک کامل در جلسات حاضر شده و از طولانی شدن مذاکره ناامید نشوید.
نتیجهگیری
آمار و ارقام شرکتهای مختلف نشان میدهند که از سودآورترین صنایع حال حاضر دنیا، صنعت بازی های ویدیویی به خصوص در حوزه بازی سازی است. ریسک کمی که این صنعت دارد، و پتانسیل بالایی که در بازارهای مختلف جهانی و داخلی نشان میدهد، این صنعت را به گزینهای جذاب برای سرمایهگذاران تبدیل کردهاست. سرمایهگذاران و ناشران حرفهای و همچنین شرکتهای بزرگ تکنولوژی مانند گوگل روز به روز بیشتر جذب این صنعت شده و برای سرمایه گذاری در آن تلاش میکنند.
اگر شما هم به دنبال راهی مطمئن و کم ریسک برای تولید درآمد هستید که همزمان تاثیر مثبتی بر پیشرفت اقتصادی کشور داشته باشد، میتوانید با تجزیه و تحلیل این بازار به سرمایه گذاری در بازی سازی فکر کنید.
نظرات و یا سوالات خود را در رابطه با این مقاله با ما و سایر مخاطبین نارین گیمز در میان بگذارید تا در اولین فرصت پاسخگوی آنها باشیم.