پایگاه دانش نارین گیمز

Knowledge base

ساخت استودیو بازی سازی

بررسی مراحل ساخت استودیو بازی سازی

ساخت استودیو بازی سازی از بسیاری جهات مانند تاسیس انواع دیگر شرکت‌ها است. با این تفاوت که برای ساخت استودیو بازی سازی خود حداقل باید یک بازی برای توسعه و عرضه داشته باشید. استودیوهای بازی سازی خود نیز به نوعی استارت آپ هستند و به دلیل رونق و سرمایه زیاد این صنعت افراد زیادی به راه‌اندازی و ساخت استارت آپ‌ها در حوزه بازی های ویدیویی فکر می‌کنند. البته ساخت استودیو بازی‌ سازی کار آسانی نیست و اگر اصولی انجام نشود به احتمال زیاد در مراحل اولیه کار خود شکست می‌خورد. اگر در مورد نحوه ساخت اصولی یک استودیو و مراحل آن کنجکاو هستید با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا این مسئله را به صورت مفصل بررسی کنیم.

استودیو بازی سازی چیست؟

ساخت استودیو بازی سازی

احتمالا اکثر افراد وقتی اسم استودیو را می‌شوند تصویری از یک شرکت بزرگ با کارکنان زیاد در ذهنشان نقش می‌بندد. اما داشتن یک استودیو بازی سازی تنها به این معناست که شما و تیم خود بازی سازی را به صورت حرفه‌ای دنبال می‌کنید. کسی که استودیو بازی سازی دارد، به ساخت بازی بیشتر از صرفا یک تفریح نگاه می‌کند. او اهدافی برای ساخت بازی ایده‌آل، انتشار آن در پلتفرم‌های مناسب، جذب تعداد مشخصی از مخاطب و فروش و درآمدزایی دارد. حالا این استودیو می‌تواند اتاقی در خانه خودتان باشد یا یک فضای بزرگ اشتراکی که همه اعضای تیم بازی سازی در آن قرار دارند. به هر جهت برای ساخت یک استودیو باید مراحلی را طی کنید که آن‌ها را تک به تک بررسی خواهیم کرد.

یکی از بهترین راه‌ها برای ساخت استودیو بازی سازی موفق، الگوبرداری از موفق‌ترین استودیوهای بازی سازی است. در این مقاله می‌توانید در مورد این استودیوها بیشتر بخوانید و از کسب‌وکار آن‌ها الهام بگیرید.

می‌خوام بیشتر بدونم
معرفی 9 شرکت بازی سازی ایرانی و خارجی

نیاز‌های اولیه برای ساخت استودیو بازی سازی

نیازهای اولیه ساخت استودیو بازی سازی

احتمالا به نظر واضح بیاید اما برای اینکه یک بیزینس جدی را شروع کنید باید نیازهای اولیه اینکار مانند امنیت مالی را داشته باشید. همچنین باید آنقدر وقت آزاد داشته باشید که بتوانید مقدار زیادی از آن را تمام و کمال به راه‌اندازی استودیو خود اختصاص دهید. به یاد داشته باشید که مانند اکثر بیزینس‌ها و استارت‌آپ ها احتمال اینکه در ماه‌های اولیه به سود برسید بسیار پایین است. شما حتی باید خود را برای ضرر هم آماده کنید. پس بدون داشتن سرمایه کافی، ساخت استودیو بازی سازی عاقلانه نیست. همچنین مانند هر بیزینس دیگری باید برای آن یک بیزینس پلن یا طرح کسب و کار داشته باشید. یکی دیگر از نیاز‌های ساخت استودیو بازی سازی موفق بودجه، تیم و وقت مشخص برای مارکتینگ و بازاریابی بازی‌ها و استودیو خود است. در آخر باید خود را آماده شسکت و ضرر کنید و سعی کنید که تسلیم نشوید.

بازی آماده عرضه برای ساخت استودیو بازی سازی

ساخت بازی

احتمالا گفتن این موضوع ضروری نباشد اما برای ساخت یک استودیو بازی سازی چیزی که بیشتر از همه به آن نیاز دارید یک بازی است که برای عرضه آماده باشد. اما ساخت بازی به خصوص اگر تازه‌کار باشید به هیچ وجه کار آسانی نیست. برای ساخت بازی، مهم‌تر از هرچیز به پیش‌زمینه در برنامه‌نویسی و طراحی بازی نیاز دارید. در نظر داشته باشید که فرآیند یادگیری برنامه نویسی، طراحی و ساخت بازی می‌تواند بیش از یک سال طول بکشد و هرچه تمرکز و دقت بیشتری روی بازی خود بگذارید احتمال موفقیت استودیو بازی سازی شما نیز بالاتر می‌رود. در ادامه مراحلی که برای ساخت یک بازی باید طی کنید را برای شما توضیح می‌دهیم.

برای ساخت بازی ایده‌پردازی کنید

ایده‌پردازی برای ساخت بازی

اولین مرحله برای ساخت بازی، داشتن ایده‌ای اولیه برای آن است. ایده شما یا باید کاملا جدید باشد یا با خلاقیت از بازی‌های دیگر الهام گرفته شده‌باشد. برای همین روزی چند ساعت را به بارش فکری و ایده‌پردازی برای بازی خود و جزئیات آن اختصاص دهید. بعد از اینکه از ایده‌ی کلی بازی خود مطمئن شدید، آن را با افراد متخصص در این حوزه در میان بگذارید. به نظرات آن‌ها گوش دهید و اصلاحات لازم را روی طرح اولیه بازی خود اعمال کنید.

دانش مورد نیاز برای بازی‌سازی را فرا بگیرید

برنامه نویسی برای بازی سازی

دانشی ابتدایی در مورد موتور بازی سازی یونیتی که یکی از ساده‌ترین موتورها برای ساخت بازی است را یاد بگیرید. همچنین فراگیری مقداری اطلاعات و دانش در مورد بخش هنری بازی‌ها مانند گرافیک، انیمیشن و برنامه‌های مخصوص ساخت مدل‌ها و کاراکترهای سه بعدی در این فرآیند برای شما بسیار کاربردی است. با یادگیری این عوامل به غیر از بخش فنی می‌توانید روی بخش هنری و جلوه‌های بصری بازی خود نیز نظارت داشته باشید.

موتور بازی‌سازی یونیتی از زبان سی شارپ پشتیبانی می‌کند پس مهم است که آن را یاد بگیرید. اگر هیچ پیش‌زمینه‌ای در مورد کد زدن، سینتکس و مبانی برنامه‌نویسی ندارید باید چندین ماه را به یادگیری سی شارپ اختصاص دهید.از آنجایی که #C یکی از پراستفاده‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی است نه تنها در بازی‌سازی به کار شما می‌آید، بلکه در صنایع دیگر نیز می‌توانید استفاده‌ای برای آن پیدا کنید.

البته در نظر داشته باشید که سی شارپ تنها زبان برنامه‌نویسی برای بازی سازی نیست. اگر یادگیری سی شارپ برای شما دشوار است قبل از ادامه مطلب مقاله زیر را بخوانید تا با بهترین زبان‌های برنامه‌نویسی برای بازی سازی آشنا شوید.

می‌خوام بیشتر بدونم
بهترین زبان های برنامه نویسی بازی سازی کدام هستند؟

نمونه اولیه‌‌ای از بازی خود را بسازید

نمونه اولیه بازی

با دانش کسب شده در مرحله قبل یک پوروتوتایپ یا نمونه اولیه کاملا ابتدایی از بازی خود بسازید. برای ساخت آن می‌توانید از موتورهای بازی سازی مانند آنریل انجین کمک بگیرید. برای بی‌نقص بودن آن زمان نگذارید و فقط یک مرحله برای بازی طراحی کنید. در این مرحله وقت خود را روی طراحی موسیقی، جلوه‌های ویژه، طراحی هنری و… نگذارید. زیرا قصد از ساخت پروتوتایپ فقط ارائه آن به افراد متخصص و اصلاح ایرادات آن است. برای بهبود آن تلاش کنید و در راستای بهتر شدن زوایای مختلف آن، ایده‌های خلاقانه بدهید.

یکی از بهترین موتورهای بازی‌سازی برای ساخت پروتوتایپ یا نمونه اولیه،‌ آنریل انجین است. در مقاله زیر می‌توانید با طرز کار این موتور بازی‌سازی و ویژگی‌های آن آشنا شوید.

می‌خوام بیشتر بدونم
آنریل انجین چیست و چگونه کار می‌کند؟

برای اصلاح نسخه اولیه افراد متخصص را استخدام کنید

گرافیست بازی

بر اساس بازخوردهایی که در مرحله قبل از مخاطبان اولیه گرفتید، بازی خود را اصلاح و تنظیم کنید. برای حرفه‌ای شدن بازی خود از افراد متخصص کمک بگیرید و آهنگ‌ساز حرفه‌ای، انیماتور، گرافیست و… به صورت پروژه‌ای استخدام کنید. برای اینکار باید مقدار زیادی پول خرج جمع کنید. می‌توانید وام بگیرید یا از پس‌اندازهای خود استفاده کنید. در پایان این قسمت دوباره از مخاطبان و دوستان خود در شبکه‌های اجتماعی بازخورد بگیرید و بازی خود را اصلاح کنید. حالا یک بازی آماده برای انتشار توسط استودیو بازی سازی مستقل خود دارید.

انتخاب اسم و ثبت استودیو بازی سازی

ثبت استودیو بازی سازی

یکی از اولین مراحل برای ساخت استودیو بازی سازی به صورت رسمی، انتخاب نام مناسب برای آن است. با اعضای گروه خود جلسات بارش فکری تشکیل داده و اسم‌ها و عناوین مورد نظر را پیشنهاد دهید. در مرحله بارش فکری سخت‌گیری نکنید زیرا لیست عناوین پیشنهادی در این جلسات اصلاح و ویرایش می‌شود. به خاطر داشته باشید که یک نام خوب، نامی است که با هویت استودیو و بیزینس شما همخوانی داشته باشد. بعد از اینکه روی نام خود به اتفاق نظر رسیدید آن را در گوگل جستجو کنید تا مطمئن شوید افراد دیگری از آن استفاده نمی‌کنند. پس از آن می‌توانید برای استودیو بازی سازی خود یک وبسایت طراحی کنید.

برای ثبت شرکت و استودیو بازی سازی به صورت رسمی نیز باید مراحل اداری مورد نیاز را طی کنید که شرح مفصل مراحل آن از حوصله این مقاله خارج است. اما به طور خلاصه باید مدارک شرکت مانند اساسنامه، تقاضانامه و… را تنظیم کرده و آن‌ها را به اداره ثبت شرکت‌ها ارسال کنید. توصیه می‌شود با یک مشاور حقوقی در مورد این مسئله مشورت کنید تا مراحل تخصصی ثبت شرکت و استودیو خود را به صورت اصولی و در کوتاه‌ترین زمان ممکن پشت سر بگذارید.

تدوین طرح کسب‌‌و‌کار برای ساخت استودیو بازی سازی

طرح کسب‌و‌کار

حالا که یک بازی برای عرضه دارید و شرکت خود را نیز ثبت کرده‌اید نوبت آن رسیده است که یک بیزینس پلن یا طرح کسب‌و‌کار دقیق برای استودیو بازی سازی خود بنویسید. نگارش و تدوین یک طرح کسب‌و‌کار به بیزیزنس شما جهت داده و شما را در مسیر رسیدن به اهداف مورد نظر قرار می‌دهد. مواردی که باید آن‌ها را در طرح کسب‌وکار خود قرار دهید عبارتند از: محصولات و خدماتی که ارائه می‌دهید، ماموریت و چشم‌انداز استودیو شما، مشخص کردن اعضای تیم اعم از مدیر عامل، معاون، تیم منابع انسانی، تیم بازاریابی ، تیم مالی و حسابداری و در آخر تیم فنی و طراحان بازی.

پس از مشخص کردن این موارد باید به سراغ نوشتن ماتریس SWOT بروید. در این ماتریس باید نقاط قوت و ضعف و تهدید‌ها و فرصت‌ها را برای کسب‌وکار خود مشخص کنید. بخش بعدی در یک طرح کسب‌وکار نوشتن نتایج دقیق بدست آمده از آنالیز بازار و مخاطب هدف است. پس از آن می‌توانید به نوشتن استراتژی بازاریابی و نحوه قیمت‌گذاری بپردازید.

تهیه ابزار و فضای مناسب برای استودیو بازی سازی

فضای مناسب استودیو بازی سازی

قطعا برای ساخت استودیو بازی سازی خود به فضا و نرم‌افزارهای مورد نیاز برای بازی‌سازی نیاز دارید. مشخص کنید که می‌خواهید با اعضای تیم خود به صورت دورکاری یا حضوری کار کنید. اگر قصد کار به صورت حضوری دارید باید فضایی برای استودیو بازی سازی خود داشته باشید. این فضا می‌تواند واحدی کوچک در یک ساختمان تجاری، اتاق خانه خود یا حتی فضاهای اشتراکی باشد. اما اگر قصد دورکاری دارید باید برای تیم خود زیرساخت‌های مورد نیاز را فراهم کنید. برای کم کردن هزینه‌های خود می‌توانید وسایل دست دوم اما با کیفیت را از وبسایت‌های مخصوص تهیه کنید.

بازاریابی و جذب مخاطب برای استودیو بازی سازی

جذب مخاطب برای استودیو بازی سازی

همانطور که می‌دانید برای ساخت استودیو بازی سازی موفق تنها ساخت و انتشار یک بازی کافی نیست. شما به مخاطبانی نیاز دارید که حاضر باشند بازی شما را بخرند، دانلود کنند یا به هر نحوی در آن پول خرج کنند. پس در این قسمت باید به چیدن استراتژی بازاریابی برای بازی و استودیو بازی سازی خود فکر کنید. ساده‌ترین و کم‌هزینه‌ترین راه برای بازاریایی، پیدا کردن جامعه علاقه‌مند به بازی‌های ویدیویی در شبکه‌های اجتماعی مختلف است. پس از اینکه آن‌ها را پیدا کردید با برنامه‌ریزی درست در هرکدام از این شبکه‌های اجتماعی محتوا تولید کرده و برای بازی خود مخاطب جذب کنید.

فراموش نکنید که فرآیند بازاریابی یک فرایند ادامه‌دار است و تنها با یک بار تبلیغ به اتمام نمی‌رسد. به صورت مرتب در وبسایت خود مقالات مرتبط با حوزه فعالیت استودیو بازی سازی خود بنویسید. در توییتر و اینستگرام از هشتگ‌ها استفاده کنید و برای حفظ مخاطبین خود با آن‌ها تعامل کرده و به سوالات و مشکلات آن‌ها پاسخ دهید. در تمام مراحل بازاریابی خود برندینگ را در نظر داشته باشید. برندینگ یعنی طراحی یک هویت خاص و تبلیغ آن به مخاطب. شما باید ارزش و هویتی برای مخاطب تولید کنید که سایر رقبا نتوانند آن را به مخاطبین ارائه دهند. تنها در این صورت است که مخاطب شما را به سایر رقبای استودیو بازی سازی خود ترجیح می‌دهد.

یکی از کم‌هزینه‌ترین راهکارها برای بازاریابی بازی‌ها بهینه سازی اپ استور است. با خواندن مقاله زیر می توانید راهکارهای بهینه‌سازی اپ استور را فرا بگیرید.

می‌خوام بیشتر بدونم
7 راهکار برای بهینه سازی اپ استور و افزایش دانلود برنامه

برنامه‌ریزی برای آینده استودیو بازی سازی

برنامه ریزی برای استودیو بازی سازی

اگر شما به طور جدی به ساخت استودیو بازی سازی فکر می‌کنید، به احتمال زیاد قصد ساخت بیشتر از یک بازی را دارید. برای تضمین پیشرفت و ساخت بازی‌های موفق بیشتر باید برای آینده استودیو خود برنامه‌ریزی کنید. برنامه‌ی شما برای موفقیت چیست؟ اصلا موفقیت برای شما به چه معنی است؟‌ آیا زمانی به موفقیت می‌رسید که 1 میلیون نسخه از بازی خود را عرضه کرده باشید؟ یا وقتی که بازی شما توسط استریمرهای معروف استفاده شود؟‌

در نهایت عملکرد خود را در بازه‌های زمانی مشخص ماهانه یا سالانه ارزیابی کنید. با تیم خود جلسه برگزار کنید و نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کنید. سپس برای نقاط ضعف خود راه‌حل پیدا کرده و روی نقاط قوت خود تمرکز ویژه‌ای بگذارید. این فرآیند را مدام تکرار کنید و سعی کنید هر دفعه عملکرد استودیو بازی سازی خود را نسبت به گذشته بهبود ببخشید.

جمع‌بندی

در این مطلب به بررسی نقشه راه بازی سازی و ساخت استودیو بازی سازی پرداخته شد. مسیر ساخت استودیو گیمینگ مانند ساخت و راه‌اندازی سایر کسب‌وکارها فرآیندی است که به دقت، برنامه‌ریزی و حوصله زیادی نیاز دارد. اگر به صورت اصولی انجام شود و از افراد متخصص کمک گرفته شود، فرصت خوبی برای یادگیری و انجام کاری است که به آن علاقه دارید. انتظار نداشته باشید که پس از گذشت مدتی کوتاه به سود برسید. حتی ممکن است در سال اول مقدار زیادی ضرر نیز متحمل شوید. پس قبل از راه‌اندازی استودیو بازی سازی از ثبات مالی خود مطمئن شوید. برای کم کردن اشتباهات و ضررهای خود برنامه‌ریزی داشته باشید و از افراد متخصص در این کار کمک بگیرید.

امیدوارم این مقاله برای افراد علاقه‌مند به ساخت استودیو بازی سازی مفید واقع شود و راهنمایی برای آن‌ها باشد. تیم نارین گیمز در بخش کامنت‌ها پاسخگوی سوالات شما در رابطه با این موضوع است.

5/5 - (2 امتیاز)

موضوع مرتبط

در بحث‌‌ پیرامون این مقاله شرکت کنید!

درباره تیم ما بیشتر بدانید

پیشنهاد می‌کنیم این مقالات را هم بخوانید

تلویزیون نارین

برای تماشای آنلاین گیم و استریم همین الان کلیک کن

دانلود بزن بهادر

دانلود آخرین نسخه بازی بزن بهادر

دانلود کلش اف زامبی

دانلود آخرین نسخه بازی کلش اف زامبی

لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید