پایگاه دانش نارین گیمز

Knowledge base

آموزش بازی سازی برای موبایل

آموزش بازی سازی موبایل را از کجا شروع کنیم؟

آموزش بازی سازی: امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی و فناوری، شاهد نقش پررنگ گوشی‌های موبایل در تمامی بخش‌های زندگی، به‌خصوص تفریح و سرگرمی هستیم. درصد بسیار زیادی از افراد در رده‌های سنی مختلف علاقه زیادی به بازی‌های موبایلی دارند و با گسترش دنیای وسیع بازی‌ها، تعداد افرادی هم که به توسعه بازی و ساخت بازی‌های موبایلی می‌پردازند بیشتر شده است. بسیاری از علاقه‌مندان به بازی، کم‌ و ‌بیش ممکن است به هنگام بازی در گوشی همراه خود، ایده‌های جالبی در مورد تقویت بازی یا ساخت یک بازی بهتر به ذهنشان خطور کند که این امر معمولا جرقه‌ای برای شروع یادگیری و آموزش بازی سازی می‌شود. اگر شما هم به دنبال آموزش بازی سازی حرفه ای هستید، ادامه این مطلب را از دست ندهند. در این مقاله در مورد شروع بازی سازی و مقدمات لازم برای بازی سازی به شکل کامل توضیح می‌دهیم.

فهرست محتوای مقاله نمایش

اهمیت یادگیری بازی سازی چیست؟

آموزش بازی سازی
شروع آموزش بازی سازی موبایل

با توجه به کارایی عظیم و گسترده گوشی‌های هوشمند در جنبه‌های مختلف زندگی، کسب مهارت در این زمینه‌ها نیز تبدیل به یک منبع مناسب برای کسب درآمد و اشتغال‌زایی شده است. یکی از زمینه‌هایی که افراد بسیاری علاقه‌مند به کسب درآمد از طریق آن هستند، بازی سازی و توسعه بازی است. همچنین علاوه بر درآمدزایی، علاقه شدید به بازی‌های ویدئویی نیز می‌تواند عاملی برای شروع یادگیری و آموزش بازی سازی باشد. اما برای شروع آموزش بازی سازی موبایل ابتدا باید با نکات و اصول اولیه مربوط به این حوزه آشنایی کافی بدست آورید و سپس بر اساس اطلاعات به‌دست آمده و چارچوب تعریف شده، شروع به طی مراحل بازی سازی کرد. در ادامه به صورت کاملا مفصل شما را با این نکات و مراحل آشنا می‌کنیم.

بازی سازی موبایل چیست؟

دوره های آموزش بازی سازی

بازی سازی موبایل هنر ایجاد طراحی، زیبایی شناسی و به کار بردن خلاقیت به منظور ساخت یک بازی با اهداف سرگرمی و آموزشی است. در واقع بازی‌ سازی، هنر برون‌ریزی خلاقیت فردی است. بازی ‌سازی موبایل طی سال‌های اخیر به عنوان یکی از مشاغل پردرآمد معرفی شده ‌است؛ به همین دلیل افراد زیادی به سمت آموزش بازی سازی موبایل جذب شده و در این حیطه کاری مشغول به فعالیت و کسب درآمد هستند. در حالت کلی برای شروع آموزش بازی‌ سازی موبایل به موارد زیر نیاز خواهید داشت:

  • کامپیوتر و یا لپ‌تاپ با سخت افزار مناسب
  • موتور بازی‌ سازی
  • یک یا دو عدد گوشی
  • حساب کاربری توسعه‌دهنده در مارکت

با استفاده از این امکانات و کسب اطلاعات کافی در مورد مراحل شروع بازی ‌سازی می‌توان به آموزش ساخت بازی بدون برنامه‌نویسی و یا با برنامه‌نویسی پرداخت.

چگونه بازی ‌سازی موبایل را شروع کنیم؟

آموزش بازی سازی اندروید

یک بازی از بخش‌های مهم و مختلفی تشکیل می‌شود. بنابراین توجه به تمامی این بخش‌ها و پارامتر‌های آن‌ها لازمه شروع آموزش بازی سازی هستند. در واقع برای کسانی که علاقه‌مند به ساخت بازی هستند، قدم اول آشنایی با مفاهیم بازی و بازی سازی است. بخش‌های مختلف یک بازی شامل موارد زیر است:

  • گرافیک بازی
  • داستان بازی
  • صداگذاری
  • سناریونویسی
  • اصول روانشناختی بازی
  • موارد دیگر

داشتن علاقه و پشتکار، قدم اول در شروع آموزش بازی سازی موبایل

ساخت بازی مخصوص موبایل
ساخت بازی مخصوص موبایل

داشتن علاقه و اشتیاق زیاد و همچنین روحیه شکست‌ناپذیر، اولین و مهم‌ترین گام در آموزش بازی سازی موبایل محسوب می‌شود؛ زیرا در مسیر بازی سازی، همانند سایر کارهای هنری، پیچ و خم‌های زیادی وجود دارد که گذر از این موانع علاقه و کوشش زیادی می‌طلبد. هر چقدر علاقه و میل شما به بازی ‌سازی و درگیر شدن با مراحل مختلف آن بیشتر باشد، به همان اندازه مهارت و تجربه بیشتری در این زمینه کسب خواهید کرد. یکی از فرآیندهای سخت و وقت‌گیر در بازی سازی موبایل، قسمت برنامه‌نویسی است که کسب مهارت و موفق شدن در این مرحله تلاش زیادی می‌خواهد. البته خوشبختانه امروزه موتورهای بازی سازی این امکان را فراهم می‌کنند که بدون نیاز به برنامه‌نویسی‌های پیچیده نیز بتوان بازی ساخت. اگر با موتورهای بازی سازی آشنایی ندارید به شما توصیه می‌کنیم مطلب زیر را مطالعه کنید.

می‌خوام بیشتر بدونم
معرفی بهترین موتورهای بازی سازی در سال 2021

یادگیری زبان انگلیسی برای شروع آموزش بازی سازی موبایل

طراحی بازی اندروید

یادگیری و کسب مهارت‌های انتزاعی در این زمینه گام دوم در آموزش بازی سازی موبایل است. پایه نوشتاری بسیاری از برنامه‌های کدنویسی و همچنین نرم‌افزار‌های موبایل، واژگان و عبارات انگلیسی هستند. یادگیری زبان انگلیسی مشکلات ناشی از مراجعه به وب‌سایت‌های خارجی و نصب و راه‌اندازی نرم‌افزارهای مورد نیاز را به راحتی برطرف می‌کند. البته لازم به ذکر است که برای این کار آشنایی اولیه با زبان انگلیسی و دانستن اصطلاحات مورد نیاز در این زمینه کافی است و نیاز به داشتن تخصص در زبان انگلیسی نیست.

آشنایی با یک زبان برنامه‌نویسی، قدم سوم در شروع آموزش بازی سازی موبایل

آشنایی با زبان برنامه‌نویسی در بازی‌‌سازی موبایل

امروزه بسیاری از علاقه‌مندان به ساخت بازی به دنبال آموزش بازی سازی بدون برنامه نویسی هستند. به همین دلیل است که بسیاری از توسعه‌دهنده‌های بازی‌های موبایل از موتورهای بازی ‌سازی مانند یونیتی استفاده می‌کنند که نیاز به برنامه‌نویسی را تا حد بسیار زیادی کاهش داده است. البته در هر حالت یادگیری یک زبان برنامه‌نویسی علاوه بر افزایش علم بازی ‌سازی، در ساخت یک بازی مناسب، پیاده‌سازی الگوریتم‌های آن و افزایش جذابیت بازی کمک زیادی به طراح خواهد کرد. در واقع برنامه‌نویسی بخش عظیمی از فرآیند ساخت بازی را در بر می‌گیرد. پس توجه به این بخش از بازی سازی از اهمیت زیادی برخوردار است.

تیم‌سازی در شروع آموزش بازی سازی

تیم بازی سازی

در حالت کلی، یک بازی موبایل از بخش‌های مختلف و زیادی تشکیل شده‌است؛ به همین دلیل یادگیری و انجام تمامی این بخش‌ها به صورت تک‌‌نفره سختی بیشتری دارد. پس بهتر است تعدادی از افرادی را که در هر یک از بخش‌های بازی سازی تخصص و مهارت دارند به جمع فرآیند ساخت و طراحی بازی اضافه کرد. در واقع بسیاری از بازی‌های محبوب و جذاب حاصل تلاش و اتحاد یک تیم متخصص بازی سازی است. برای نمونه فردی که می‌خواهد در بخش طراحی انیمیشن بازی مشغول شود باید مهارت و تخصص مناسب و کافی در این زمینه داشته و بتواند انیمیشن‌های جذاب و خلاقانه‌ای طراحی کند. بنابراین بهتر است تمرکز خود را به صورت تخصصی بر روی این موضوع متمرکز کند. بر این اساس تمرکز برای آموزش بازی سازی در بخش‌های مختلف به شکل تخصصی، می‌تواند یکی از راهکارهای یادگیری و فعالیت حرفه‌ای در این زمینه باشد.

انجام بخش‌های مختلف بازی سازی توسط اعضای یک تیم باعث می‌شود تا یک بازی از تمامی جنبه‌ها حرفه‌ای‌تر شود. برخی از مهم‌ترین نقش‌هایی که در یک تیم بازی ‌سازی حرفه‌ای و خلاق وجود دارند عبارتند از:

  • آرتیست
  • طراح‌ بازی
  • برنامه‌نویس

در ادامه درباره هر یک از این کاراکتر‌ها و نقش‌های آن‌ها در فرآیند طراحی بازی توضیح می‌دهیم.

نقش آرتیست در فرآیند بازی‌ سازی

نقش آرتیست در طراحی کاراکتر‌های بازی
نقش آرتیست در طراحی کاراکتر‌های بازی

یکی‌ از مهم‌ترین بخش‌های یک بازی، گرافیک و طراحی بصری آن است. در واقع اشیای داخل بازی، پس‌زمینه‌ها و طرح‌های گرافیکی از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین مواردی هستند که توسط آرتیست بازی طراحی و خلق می‌شوند. در مراحل اولیه به شکل خیلی ساده طرح‌های ابتدایی به وسیله طراح بازی رسم می‌شوند که پس از این مرحله آرتیست‌ها با استفاده از نرم‌افزار‌هایی مانند فتوشاپ، ایلاستریتور، مایا یا بلندر طرح اولیه را به طرح‌ها و مدل‌های گرافیکی دو بعدی یا سه بعدی مناسب تبدیل می‌کنند. برای شروع هنر آرت در بازی‌های موبایلی، می‌توانید از آرت دو بعدی و نقاشی دیجیتال استفاده کنید.

نقش طراح بازی در پروسه بازی ‌سازی

طراح بازی های ویدیویی

طراح بازی در واقع مدیر تیم بازی‌‌ سازی است. همچنین طراحی بازی تعیین کننده تمامی اتفاقاتی و فرآیند‌هایی است که قرار است در بازی رخ دهد. بنابراین طراح بازی برای این که بتواند نیاز‌های خود را به اعضای تیم منتقل کند باید با هریک از آن‌ها ارتباط کاملی برقرار کند. برای نمونه ایده‌ای که طراح بازی در نظر دارد لازم است تا ابتدا آن را در کاغذ رسم کرده و در اختیار آرتیست قرار دهد تا آرتیست بتواند آن را به کمک نرم‌افزارهایی که در بخش قبل به آن‌ها اشاره شد به یک طرح گرافیکی مناسب و جذاب تبدیل کند. پس یکی از مهارت‌های مهمی که وجود آن در یک طراح بازی ضروری است، مهارت ارتباط با اعضای تیم و شبکه‌سازی است.

نقش برنامه‌نویس در فرآیند بازی ‌سازی

برنامه نویس بازی های ویدیویی

بخش برنامه‌‌نویسی و تعیین یک برنامه‌نویس خوب و حرفه‌ای پیش از شروع بازی ‌سازی از اهمیت زیادی برخوردار است. زیرا پیاده‌سازی بسیاری از ویژگی‌ها یک بازی از جمله منطق بازی، گیم پلی و هوش مصنوعی برعهده برنامه‌نویس می‌باشد. یک برنامه‌نویس باید بتواند طرح‌ها و ایده‌های یک طراح بازی را با کد‌هایی که می‌نویسد به بخش‌های مختلف بازی تبدیل کند. فردی که قرار است به عنوان برنامه‌نویس در تیم بازی ‌سازی مشغول شود، باید در زمینه ریاضی و منطق بازی سازی مهارت زیادی داشته‌ باشد.

در بازی سازی باید خلاقیت داشته باشید

ایده بازی سازیبعد از تشکیل یک تیم مناسب بازی‌ سازی زمان ارائه یک ایده‌ی خلاقانه و جذاب برای طراحی و ساخت بازی است. برای موفق شدن در زمینه ساخت بازی، باید ایده‌های جذابی در اختیار کاربران قرار گیرد. البته باید به این نکته توجه داشت که نباید در قسمت‌های مختلف بازی از المان‌های پیچیده و دشوار استفاده شود؛ زیرا بسیاری از کاربران بازی‌های موبایلی علاقه زیادی به بازی‌های ساده دارند. یکی‌دیگر از نکات مهم در ایده پردازی و طراحی بازی مصاحبه با کاربران مختلف و نظرسنجی است.

بخش طراحی گرافیکی بازی

گرافیک بازیبسیاری از بازی‌ها ایده‌های بسیار نوآورانه‌ و خلاقانه‌ای داشته‌اند که به دلیل عدم توجه به بخش طراحی گرافیکی بازی با شکست مواجه شدند. بخش هنری یا همان طراحی گرافیکی بازی در فرآیند آموزش بازی سازی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و نیازمند توجه ویژه‌ای می‌باشد. در حالت کلی هر طراحی گرافیکی شامل سه قسمت رنگ، شکل و محیط است. توجه به هر یک از این موارد می‌تواند تاثیر زیادی در خروجی نهایی شما داشته باشد.

فضا و محیط بازی

محیط بازیهمان‌گونه که در بخش‌های قبلی گفته ‌شد، آرتیست وظیفه طراحی پترن‌ها و تمامی جزئیات داخل بازی را برعهده دارد. یکی‌دیگر از وظایف مهم آرتیست ایجاد محیطی است که طراح بازی در نظر دارد. بخش مهمی از حس و حال بازی مربوط به محیط و فضای بازی است، به همین دلیل این دو ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند. اگر به عنوان آرتیست در یک تیم بازی سازی فعالیت خواهید کرد، باید در آموزش بازی سازی بخش‌های مربوط به طراحی را به خوبی یاد بگیرید. زیرا فضای زیبا و جذاب یک بازی، حس خوبی را به بازیکن منتقل می‌کند.

کاراکترها و اشیای داخل بازی

بازی سازی برای اندرویدعلاوه بر فضا و محیط بازی که کاربر در آن گشت‌و‌گذار می‌کند، کاراکتر‌ها (شخصیت‌ها) و سایر جزئیات محیط به صورت پیوسته مورد توجه او قرار می‌گیرند؛ بنابراین طراحی مناسب و زیبای کاراکترها و جزئیات محیط در ارتباط بازیکن با گیم‌پلی بازی تاثیر زیادی دارد.

رابط کاربری

رابط کاربرییکی از مواردی که گیم‌پلی بازی را جذاب و زیبا می‌کند استفاده از رنگ‌ها، فونت‌ها و اشکال مختلف در محیط بازی است. استفاده از رنگ‌های متنوع با ترکیب اصولی علاوه بر افزایش زیبایی بصری بازی باعث افزایش درک بازیکن نسبت به نوشته‌های بازی می‌شود. افزون بر این، مواردی چون حجم، اندازه، استایل و رنگ کاراکتر‌ها و جزئیات فضای بازی بسیار مهم است.

دو بعدی یا سه بعدی بودن بازی

ساخت بازی دو بعدیدو بعدی یا سه بعدی بودن یک بازی بستگی به نوع بازی و البته میزان توانایی آرتیست دارد. بازی‌های دو بعدی به صورت فریم به فریم (طراحی استخوان محور) طراحی و ساخته می‌شوند. منظور از عبارت فریم به فریم یعنی ترسیم قدم به قدم حرکت کاراکتر‌ها و فضا است. فتوشاپ و اسکرچ از جمله نرم‌افزا‌رهایی هستند که در ترسیم دو بعدی بازی کاربرد زیادی دارند. همچنین نرم‌افزارهایی چون تری‌دی‌مکس، مایا و بلندر برای طراحی‌های سه بعدی گیم‌پلی‌ها بسیار مناسب هستند.

نکاتی درباره بخش‌های مختلف ساخت و توسعه بازی

برنامه نویسی بازی

در فرآیند ساخت و توسعه یک بازی، توجه به نکات ویژه قسمت‌های مهمی چون طراحی و بخش هنری از اهمیت زیادی برخوردار بوده و تاثیر بسزایی در این زمینه دارند. در این بخش قصد داریم سایر بخش‌های موثر در فرآیند بازی سازی موبایل را مورد بررسی قرار دهیم تا بتوانید با آگاهی بیشتری قدم در مسیر آموزش بازی سازی بگذارید.

طراحی و دیزاین بازی های موبایلی

طراحی و دیزاین بازی موبایلذهن بسیاری از افراد به هنگام مواجه با کلمه طراحی، به سمت طراحی گرافیکی بازی خطور می‌کند. در حالی که طراحی بازی بخش مهمی از فرایند بازی سازی است که در آن قوانین و مکانیک بازی به صورت کلی طراحی شده و سناریو اصلی نوشته می‌شود. یکی از نکات مهم در پیاده‌سازی ایده اولیه، داشتن مهارت در سند‌نویسی و در اصطلاح GDD (Game Design Document) است. در اوایل کار نیازی به نوشتن سندی 60 صفحه‌ای و منظم نیست. می‌توان در ابتدا ایده خود را به صورت نامنظم روی کاغذ نوشت و سپس در طی مراحل ساخت بازی ان را اصلاح کرد. بخش‌های مکانیک، داستان و سناریو و همچنین حس و حال بازی بخش‌های مهمی از بازی هستند که در شروع آموزش بازی سازی باید به آن‌ها توجه زیادی شود. بنابراین برای شروع این کار، باید با سندنویسی بازی‌های موبایلی نیز آشنا شوید.

بخش مکانیک بازی‌های موبایلی

مکانیک بازی

مکانیک‌ها از اصلی‌ترین کارها و اقداماتی هستند که کاراکترها در طول بازی انجام می‌دهند. گیم‌پلی یک بازی متشکل از مکانیک‌های مختلف است که این مکانیک‌ها خود شامل ساده‌ترین چیز‌ها مانند کلیک ‌کردن در بخش اجتماعی بازی، پریدن و دویدن و همچنین شلیک کردن هستند.

داستان و سناریو بازی چیست؟

آموزش داستان نویسییکی‌دیگر از موارد مهم در آموزش بازی سازی موبایل، بعد از مکانیک‌ها، داستان و سناریوی بازی است که کاربران و پلیرها توجه زیادی به این بخش دارند. کلیه بازی‌ها بر اساس داستانی طراحی و ساخته می‌شوند. حال اگر یک بازی نتواند داستان خود را به خوبی به تصویر بکشد، باعث کاهش جذابیت بازی و دلزدگی پلیر می‌شود. علاوه بر این باید داستان یک بازی قوی باشد تا در ذهن کاربر و پلیر بتواند به خوبی ماندگار شود. پس در ساختن داستان یک بازی باید توجه کافی داشته‌ باشیم. بنابراین یکی دیگر از بخش‌های مهم در آموزش بازی سازی برای موبایل، آموزش طراحی و خلق داستان بازی است.

برداشت اولیه از بازی مهم است!

درآمدزایی از بازیحال و هوای کلی بازی تاثیر زیادی در کاربر دارد. مواردی چون اولین برخورد پلیر با محیط بازی، میزان سختی و آسانی بازی و تاثیر آن در پلیر، شکل ظاهری کاراکترها همگی در حس و حال بازی تاثیر قابل توجهی دارند و باید یک بازی‌ساز به آن‌ها توجه کافی داشته باشد. معمولا برای ارزیابی این فاکتورها ناشران بازی های ویدیویی محصول خود را به صورت آزمایشی برای بخش محدودی از بازار منتشر می‌کنند که به این فرآیند Soft Launch می‌گویند. بنابراین ناشران و توسعه‌دهنده‌های بازی‌ها پیش از انتشار نسخه نهایی بازی خود در این مرحله می‌توانند مشکلات و ضعف‌های بازی خود را شناسایی و برطرف کنند.

نتیجه‌گیری برای شروع آموزش بازی سازی

با توجه به توضیحاتی که داده شد، دانستیم که آموزش بازی سازی برای موبایل شامل مراحل مختلفی می‌شود که یادگیری هریک از این مراحل در کیفیت بازی که ساخته می‌شود، نقش مهمی دارند. در یک جمع‌بندی، این آموزش‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

  • داشتن علاقه و پشتکار
  • یادگیری مفاهیم اولیه زبان انگلیسی
  • یادگیری یک زبان برنامه‌نویسی برای بازی سازی (آشنایی اولیه برای شروع کار کافی است)
  • شناختن بخش‌های مختلف بازی و کاربرد هرکدام از این بخش‌ها
  • تیم‌سازی و همکاری تیمی

برای آشنایی با منابع آموزش بازی سازی رایگان با ما در ارتباط باشید. سوالات خود را در مورد بخش‌های مختلف بازی سازی و شروع آموزش بازی، در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. در سریع‌ترین زمان ممکن به سوالات شما پاسخ داده خواهد شد.

5/5 - (1 امتیاز)

موضوع مرتبط

در بحث‌‌ پیرامون این مقاله شرکت کنید!

درباره تیم ما بیشتر بدانید

پیشنهاد می‌کنیم این مقالات را هم بخوانید

تلویزیون نارین

برای تماشای آنلاین گیم و استریم همین الان کلیک کن

دانلود بزن بهادر

دانلود آخرین نسخه بازی بزن بهادر

دانلود کلش اف زامبی

دانلود آخرین نسخه بازی کلش اف زامبی

لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

3 دیدگاه. همین الان خارج شوید

  • سلام خسته نباشید.من واقعا صفر صفرم و میدونم که برای حرفه ای شدن چند سال نیازه اما چیزی که من رو سردم گم می‌کنه اینه که اصلا نمیدونم از کجا شروع کنم یعنی پیش کی برم برای آموزش یا اصلا واقعا گیج گیجم .کمکم کنید

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز.
      فرآیند ساخت بازی‌ به پیش‌نیازهایی احتیاج دارد که قبل از هرکاری باید به آن‌ها تسلط داشته باشید. این پیش‌نیازها مواردی مثل مشخص کردن نوعی بازی که می‌خواهید بسازید، داشتن مهارت‌ داستان‌گویی و آشنایی با برنامه‌نویسی هستند.
      برای اطلاع از اینکه این موارد و بقیه الزامات بازی‌سازی را از کجا یاد بگیرید خواندن مقاله زیر را به شما پیشنهاد می‌کنیم.
      تحصیل در رشته بازی‌سازی

      پاسخ
  • سلام
    من حدودا یک ساله با زبان جاوا وide اندروید استدیو دارم کار میکنم
    مخوام بدونم با اینا (جاوا و اندرویداستدیو) میشه یه بازی دو بعدی که البته گرافیک وانیمیشن های عالی داشته باشه ساخت
    البته چون یکم تجربه کار دارم میدونم که شدنیه

    فقط سوالم اینه که بازی ای که اینطوری ساخته بشه استاندارده و یا مثلا برای انتشار و… مشکلی برام پیش نمیاد؟

    تشکر

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید