پیدا کردن مارکت اندرویدی مناسب برای انتشار محصولات دیجیتالی، از بزرگترین دغدغههای بازی سازها و توسعهدهندگان بازیهای ویدیویی محسوب میشود. اکثر اپ استورهای بزرگ، تعداد زیادی کاربر، اپلیکیشن و بازی دارند و به دلیل رقابت زیاد ممکن است مخاطب هدف مورد نظر، بازی شما را به راحتی پیدا نکند. همین موضوع باعث شده تا بسیاری از استودیوهای بازی سازی به فکر انتشار بازی خود در مارکت های جایگزین بیفتند. همچنین تحریمهای جهانی و محدودیتهای مختلفی که توسعهدهندگان ایرانی در اپ استورها با آنها رو به رو شدهاند، کاربران بازی های ویدیویی و سازندگان آنها را وادار به روی آوردن به مارکتهای اندرویدی جایگزین ایرانی و خارجی کردهاست.
در این مقاله قصد داریم بهترین مارکت های اندرویدی خارجی و ایرانی را معرفی کرده و ویژگیهای منحصر به فرد هرکدام را بررسی کنیم. بهرهگیری از برخی امکانات آنها به شما به عنوان یک بازی ساز در جذب مخاطب و بالا بردن میزان دانلود و فروش کمک میکند.
مارکت اندرویدی گوگل پلی
معروفترین مارکت بازی و اپلیکیشنهای اندرویدی دنیا بدون شک گوگلی پلی است. این مارکت که سال 2008 فعالیت خودش را آغاز کرد، محصولات و خدمات خود را به صورت اختصاصی در اختیار کاربران گوشیهای اندرویدی قرار میدهد. طبق آمار منتشر شده، در سال 2018 بیش از دو میلیون و نیم اپلیکیشن و بازی مختلف روی این اپ استور قرار داشتند. با اینکه معتبرترین و بزرگترین مارکت اندرویدی گوگل پلی است، اما با این حال به دلیل تراکم زیاد اپلیکیشنها، و رقابت زیاد این امکان وجود دارد که بازی شما به راحتی توسط مخاطب هدف پیدا نشود. البته این موضوع به این معنا نیست که شما بازی خود را در این مارکت عرضه نکنید، بلکه یعنی به غیر از گوگل پلی، اپ استورهای دیگر را نیز برای عرضه بازی خود در نظر بگیرید.
آیا به تحصیل در رشته بازی سازی فکر میکنید؟ مطالعه مقاله زیر را به شما پیشنهاد میکنیم.
Samsung Galaxy Apps
جای تعجب ندارد شرکتی که بیشترین گوشیهای اندرویدی را میسازد، اپ استور جداگانه نیز برای کاربران گوشیهای خود داشته باشد. در مقایسه با مارکتهای مشابه، Samsung Galaxy Apps برنامه و بازیهای محدودتری دارد که شما میتوانید از این مسئله به نفع خود استفاده کنید. محدود بودن اپلیکیشنهای این مارکت اندرویدی، این امکان را به شما میدهد که بازی خود را به راحتی در معرض توجه مخاطب هدف قرار دهید. از آنجایی که این مارکت به صورت پیش فرض روی گوشیهای سامسونگ وجود دارد، بازی سازان میتوانند به تعداد زیادی از مخاطبین بازیها و اپلیکیشنهای اندرویدی دسترسی داشته باشند.
Huawei AppGallery
گوشیهای هوآوی نیز مانند گوشیهای سامسونگ دارای یک مارکت اندرویدی از پیش نصب شده به نام Huawei AppGallery هستند. تمرکز اصلی این اپ استور طبیعتا روی بازار چین است. به همین دلیل توضیحات بازی ها و اپلیکیشنها اکثرا به زبان چینی نوشته شدهاند اما از 80 زبان زنده دنیا نیز پشتیبانی میکند. مارکت هوآوی به کشورهایی مانند چین که به گوگل پلی دسترسی ندارند امکان دانلود بازیها و اپلیکیشنهای موجود در آن را میدهد. اگر تیم بازی سازی شما به انتشار بینالمللی بازی فکر میکنند، بازار چین و مارکت هوآوی میتواند گزینه خوبی برای عرضه آن باشد.
Mobile9
اپ استور خارجی Mobile9 از مارکت های اندرویدی بسیار خلاقانه است که بیشتر به نوعی شبکه اجتماعی شباهت دارد. به غیر از اپلیکیشن و بازی، والپیپر، کتاب الکترونیک، موسیقی و ویدیوهایی وجود دارد که همگی رایگان هستند. این مارکت میلیونها کاربر فعال دارد که هرکدام از آنها میتوانند برنامه و بازی مورد علاقه خود را در این پلتفرم به اشتراک گذاشته و نظرات خود را در رابطه با آنها به اشتراک بگذارند. شما میتوانید از همین ویژگی برای بازاریابی بازی خود در بازار بینالمللی استفاده کنید. از دیگر نقاط قوت این مارکت اندرویدی میشود به امکان انتشار بازی به صورت رایگان، نرخ دانلود بالا و محدود بودن تعداد توسعهدهندگان اشاره کرد. تمام این عوامل باعث میشوند که بازی شما به آسانی در معرض توجه کاربرانی قرار گیرد که درصد بالایی از آنها حاضر به دانلود بازی هستند.
اگر در مورد نحوه کسب درآمد از بازی های رایگان کنجکاو هستید مقاله زیر را مطالعه کنید.
Aptoid
انتخاب جایگزین بسیاری از کاربران دستگاههای اندرویدی برای گوگل پلی، مارکت Aptoide است. بیش از 300 میلیون نفر در سراسر جهان از این مارکت برای دانلود اپلیکیشنهای مورد نظر خود استفاده میکنند. همچنین طبق گفته این مارکت، نرخ پرداخت کاربران این اپ استور تقریبا 50 درصد بیشتر از سایر مارکت ها است. یکی از خصوصیات منحصر به فرد این مارکت اندرویدی، سیستم پاداشی است که برای مخاطبان اپلیکیشن و بازی های طراحی شده. این سیستم میزان جذب کاربر را بسیار بالا میبرد. مارکت Aptoide انواع گوناگونی فهرست و دستهبندی دارد که جستجوی را برای کاربران آسان میکند و بازی شما را در معرض توجه آنان قرار میدهد.
F-Droid
یکی از معروفترین مارکت های اندرویدی، اپ استور F-Droid است. این مارکت توسط داوطلبان اداره شده و سرمایه آن از طریق حمایتهای مالی طرفداران و کاربران تامین میشود. این مارکت فقط بازیهایی را منتشر میکند که صد در صد رایگان بوده و پرداخت درون برنامهای ندارند. به دلیل تعداد زیاد کاربران و مخاطبان این مارکت، شما میتوانید قبل از انتشار به طور گسترده، بازی خود را در F-Droid عرضه کرده و بدون صرف هیچگونه هزینهای اطلاعات ارزشمندی در مورد مخاطب هدف خود، محبوبیت بازی، نقاط ضعف و قوت آن بدست بیاورید. بعدا از این اطلاعات میتوانید برای بازاریابی بازی استفاده کنید.
برای اطلاع از نحوه بهینهسازی اپ استور و افزایش دانلود بازی خود، خواندن مقاله زیر را به شما پیشنهاد میکنیم.
SlideMe
اپ استور Slide me مانند گوگل پلی از قدیمیترین مارکت های اندرویدی به حساب میآید که بیش از 3000 بازی و برنامه رایگان و پولی در اختیار کاربران خود قرار میدهد. این مارکت اندرویدی اپلیکیشن هایی که به دلیل محدودیتهای جهانی اجازه انتشار در گوگل پلی ندارند را عرضه میکند. از نقاط قوت این مارکت برای بازی سازان میشود به درصد پایین سهم آن از فروش بازی اشاره کرد. همچنین بازیها و اپلیکیشنها قبل از انتشار در این مارکت از لحاظ امنیتی بررسی شده تا کیفیت بالای این اپ استور حفظ شود.
1Mobile Market
یکی از مارکت های اندرویدی که منحصرا برای برنامه و بازی های رایگان طراحی شده 1Mobile Market است. بازی سازان نیز برای آپلود و منتشر کردن بازی روی این مارکت نیازی به پرداخت پول ندارند. این مسئله به این معنا نیست که هر بازی و اپلیکیشن امکان انتشار در این مارکت را دارد. اپ استور 1Mobile Market تک تک اپلیکیشنها را از لحاظ امنیتی تست میکند و تنها برنامههایی که بیشترین کیفیت را دارند اجازه انتشار را دریافت میکنند . با 100 میلیون دانلود و هزاران برنامه و بازی این مارکت گزینه خوبی برای عرضه بازی است. اپ استور 1Mobile Market بر اساس علایق کاربران بازی و برنامههایی را به آنها پیشنهاد میدهد که این ویژگی بازی شما را به راحتی در معرض توجه مخاطب هدف قرار میدهد.
مارکت اندرویدی کافه بازار
بزرگترین مارکت اندرویدی ایرانی بدون شک کافه بازار است. این مارکت که بیشترین تعداد کاربر را در بین اپ استورهای ایرانی دارد به مخاطبان خود بازی، اپلیکیشن، فیلم و سریال ارائه میکند. کاربران زیاد مارکت کافه بازار که روزانه میلیونها بار محصولات آن را دانلود میکنند، فرصت خوبی برای جذب کاربر و افزایش نرخ دانلود در اختیار تولیدکنندگان بازی قرار میدهد. یکی از ویژگیهای کافه بازار سپر امنیت آن است که از کیفیت بالای اپلیکیشن و بازی ها اطمینان حاصل میکند.
مایکت
از دیگر مارکت های اندرویدی محبوب ایرانی میشود به مایکت اشاره کرد که به کاربران خود امکاناتی همچون دانلود با ترافیک نیم بها را ارائه میکند. این ویژگی و همچنین پشتیبانی قوی و امنیت بالای آن، مایکت را انتخاب برتر خیلی از کاربران کرده است. شمار تعداد بالای مخاطبان مایکت که به بیش از 25 میلیون نصب فعال میرسد، فرصت خوبی برای بازی سازها جهت شناساندن بازی خود به مخاطب هدف است.
مارکت اندرویدی پارس هاب
از دیگر مارکت های اندرویدی ایرانی میشود به پارس هاب اشاره کرد. از امکانات جذاب این اپ استور، دریافت زمانبندی شده بازی ها و برنامهها است. این اپ استور مانند رقبای خود، محصولات مختلف خود را به صورت دستهبندی شده به کاربران ارائه میدهد. همچنین این مارکت به کاربران خود این اجازه را میدهد تا برنامهها و بازی های درخواستی خود را برای قرار گرفتن در این اپ استور ارائه دهند.
مارکت ایران اپس
ایران اپس از اپ استورهای موفق داخلی است که در ابتدای کار تنها برای گوشیهای سامسونگ در دسترس بود اما به مرور و با به روزرسانیهای مختلف هم اکنون قابلیت اجرا روی تمام گوشیهای اندرویدی را دارد. این اپ استور یکی از پرسرعتترین سرورها را در بین مارکت های ایرانی دارا است و به نسخههای به روز برنامهها و بازی های گوناگون را به سرعت در اختیار کاربران قرار میدهد. تمامی این ویژگیها مارکت اندرویدی ایران اپس را به انتخابی محبوب بین کاربران ایرانی تبدیل کردهاست.
مارکت اندرویدی ایرانی چارخونه
مارکت چارخونه از بزرگترین مارکت های اندرویدی ایرانی است که از رقبای جدی کافه بازار نیز محسوب میشود. این مارکت علاوه بر بازی و اپلیکیشنهایی در ژانرهای مختلف کتاب، روزنامه، موسیقی و مجلههای متنوعی را نیز در اختیار مخاطبان خود قرار میدهد. به غیر از محصولات رایگان، محصولات پولی نیز روی این مارکت قرار دارند که کاربران میتوانند از طریق درگاههای بانکی و شارژ ایرانسل آنها را خریداری کنند.
نتیجهگیری
جستجو و انتخاب مارکت اندرویدی مناسب برای عرضه و انتشار بازی، فرآیندی تخصصی و پیچیده به نظر میآید. هر مارکت محاسن و معایب خاص خودش را دارد. برخی صرفا بازی های رایگان را منتشر میکنند و برخی دیگر بازی های پولی را نیز در اختیار مخاطبان خود قرار میدهند. بعضی از آنها تنها سبکهای خاصی از بازی و اپلیکیشن را ارائه میکنند. اما در مقابل شمار بازی ها و برنامههای برخی از آنها به قدری زیاد است که رقابت و جذب کاربر را بسیار سخت میکنند. اما با بررسی دقیق هرکدام از آنها و تطبیق آنها با استراتژیهای بازاریابی خود، میتوانید مارکت های اندرویدی را انتخاب کرده و بازی خود را در شماری از آنها عرضه کنید. استفاده از مارکت های جایگزین در کنار گوگل پلی نیز، راه خوبی برای افزایش تعداد دانلود بازی است.همچنین ناشران حرفهای بازی میتوانند به شما در این راه کمک به سزایی بکنند.
آیا شما از مارکت های اندرویدی معرفی شده در این مقاله استفاده کردهاید؟ نظرات و سوالات خود را با تیم نارین گیمز در کامنتها در میان بگذارید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ دهیم.