کسب درآمد دلاری با توجه به اختلاف ارزش ارز در سالهای اخیر توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. امروزه تقریبا در هر شغلی، افرادی پیدا میشوند که با تحقیق و مطالعه توانستهاند راههایی برای کسب درآمد ارزی در کنار درآمد ریالی خود پیدا کنند. با اینکه تحریمهای جهانی مانع بزرگی در این راه برای ایرانیها هستند، اما هنوز هم راههایی برای برداشتن این موانع وجود دارد. ما در این مقاله سعی داریم انواع راههای کسب درآمد دلاری از بازی های موبایلی را بررسی کنیم. به دلیل پتانسیل بالای این بازار در ایران و همچنین رونق چشمگیر آن در جهان، درآمدزایی از این حوزه میتواند بسیار جالب باشد. فرقی نمیکند بازی ساز یا برنامه نویس بازی باشید؛ با ما همراه باشید تا انواع روشهای کسب درآمد از بازی را برای شما توضیح دهیم.
کسب درآمد دلاری بازی سازی
بازار بازی های ویدیویی یکی از پررونقترین بازارهای اقتصادی جهان هستند. بازی های موبایلی به دلیل در دسترس بودن، تنوع زیاد و سهولت استفاده، بیشترین سهم از این بازار را به خود اختصاص دادهاند. به همین دلیل در سالهای اخیر بازی سازان موبایل بسیاری در ایران شروع به فعالیت کردند. این بازیها با برنامهریزی مناسب میتوانند مدتی پس از شروع فعالیت، جذب بازیکن و رسیدن به محبوبیت، به درآمد برسند. با اینکه بخش زیادی از این درآمد به صورت ریالی است اما برخی بازی سازان از همان ابتدا به طراحی برنامهای برای کسب درآمد دلاری از بازی خود فکر میکنند. در ادامه روشهای مختلفی که بازی سازان میتوانند از طریق آنها به درآمد دلاری برسند را بررسی میکنیم.
در مقاله زیر راههای کسب درآمد از بازی سازی را مفصل توضیح دادهایم.
انتشار بازی به صورت بینالمللی
انتشار بازی به صورت بینالمللی رایجترین راه برای کسب درآمد دلاری از بازی است. جذب مخاطبان خارجی که حاضر به دانلود بازی شما و خرج پول در آن باشند از الزامات این روش است. پیش از هرچیزی باید در نظر داشته باشید که جذب مخاطب خارجی به دلیل تفاوتهای عمدتا فرهنگی با مخاطب ایرانی بسیار تفاوت دارد. به همین دلیل شما باید از زیرساختهای مخصوص برای بهینهسازی بازی خود برای مخاطب غیرایرانی برخوردار باشید. به دلیل پیچیده و تخصصی بودن فرآیند نشر بینالمللی، توصیه میشود از یک ناشر حرفهای بازی کمک بگیرید. نارین گیمز یکی از ناشرانی است که سابقه درخشانی در زمینه انتشار بینالملی بازی در بازارهای مختلف جهان دارد.
گام اول کسب درآمد دلاری: بازار مورد نظر را انتخاب کنید
یکی از اصول اولیه بازاریابی هر محصولی انتخاب مخاطب هدف است. شما با توجه به خصوصیات، نیازها و سلیقه مخاطب هدف، محصول را برای او بازاریابی و عرضه میکنید. هنگام انتشار بازی به صورت بینالمللی باید در ابتدا بازار مورد نظر خود که در واقع همان مخاطب هدف است را انتخاب کنید. به دلیل گسترده بودن حوزه بینالملل، شما باید یک بازار را با انجام ارزیابیهای مختلف انتخاب کرده و تمرکز خود را روی عرضه و انتشار در همان مارکت بگذارید.
یکی از بهترین بازارها برای انتشار بازی های ایرانی و کسب درآمد دلاری از بازی، حوزه منا (به انگلیسی: MENA) است که منطقه خاورمیانه و آفریقای شمالی را پوشش میدهد. بازار منا، 145 میلیون کاربر بازی های موبایلی دارد که سالانه درآمدی نزدیک به 4 میلیارد دلار تولید میکنند. حوزه تمرکز بازار بازی های موبایلی منا، روی بازی هایی در سبک استراتژی است.
گام دوم کسب درآمد دلاری: بازی را بهینه سازی کنید
شما تنها زمانی میتوانید به درآمد دلاری از بازی برسید که مخاطبان خارجی زیادی جذب کنید. همانطور که قبلتر اشاره کردیم، مشخصا بین مخاطب ایرانی و خارجی تفاوتهای فرهنگی، عقدیتی، زبانی و… بسیاری وجود دارد. به همین جهت شما باید بازی خود را برای بازار مورد نظر خود بهینهسازی کنید تا برای مخاطبان خارجی نیز جذابیت داشته باشد. برای بهینهسازی باید ابتدا تحقیقات دقیقی در مورد بازار هدف و کاربران آن انجام دهید. پس از انجام این تحقیقات باید بازی خود را از نظر فنی، گرافیکی، گیم پلی، زبان و بسیاری موارد دیگر با استانداردهای بازار مورد نظر تطبیق دهید تا کاربران مورد نظر را جذب کنید.
گام سوم کسب درآمد دلاری: بازی را در اپ استورها منتشر کنید
پس از انتخاب بازار و بهینهسازی بازی خود، برای رسیدن به درآمد دلاری میتوانید آن را در اپ استورهای معتبر خارجی منتشر کنید. یکی از بهترین اپ استورها برای انتشار بازی های ایرانی گوگل پلی است. هرچند که اپ استور اپل کاربران زیادی دارد ولی شرکت اپل محدودیتهایی برای انتشار بازی و اپلیکیشن در نظر گرفته که فرآیند نشر را به خصوص برای بازی ساز ایرانی پیچیده و دشوار میکند.
برای انتشار بازی خود در گوگل پلی در ابتدا باید با پرداخت 25 دلار هزینه، برای خود اکانت دولوپر بسازید. به دلیل تحریمهای جهانی ایران، این اکانت باید با هویت و محل سکونت شخصی خارجی ساخته شود. اکانت پی پل (به انگلیسی: PayPal) یا حساب بانکی که به گوگل پلی وصل میکنید نیز باید دارای همین خصوصیات باشد. در غیر این صورت امکان برداشت پول از شما سلب میشود.
برای ساخت اکانت شما میتوانید با شرکتهای ایرانی همکاری کنید که این گونه خدمات مالی را به مشتریان خود ارائه میدهند. البته روش دیگر، توافق با شهروندی از کشور خارجی است تا برای شما به اسم خودش حساب ایجاد کند. هیچکدام از این راهها بر دیگری برتری ندارند. شما باید با توجه به ترجیحات و وضعیت خودتان بهترین روش را انتخاب کنید. اما در نظر داشته باشید که هم شرکت واسطه و هم شخص سوم درصدی از درآمد دلاری بازی شما را دریافت میکنند.
کانالهای مختلفی برای کسب درآمد از بازی های موبایلی وجود دارد. شما میتوانید بازی خود را در ازای پرداخت هزینه به کاربران ارائه دهید. میتوانید در بازی خود تبلیغات درون برنامهای انجام دهید. یا با اهدای امکاناتی مانند سکه، منابع و… در ازای مبلغی مشخص پرداخت درون برنامهای داشته باشید. به خاطر داشته باشید که 30 درصد از درآمد شما از بازی به گوگل پلی تعلق میگیرد.
برای اطلاع از شیوه بهینه سازی بازی برای اپ استورها و افزایش دانلود برنامه، مقاله زیر را مطالعه کنید.
کسب درآمد دلاری از طریق پلتفرمهای یوتیوب و توییچ
یکی از پدیدههای چند سال گذشته، به وجود آمدن پلتفرمهایی مانند توییچ و یوتیوب برای استریم بازی های ویدیویی است. گیمرهای حرفهای در این پلتفرمها روند بازی خود را به صورت ویدیویی با هزاران مخاطب به اشتراک میگذارند و از این راه درآمد دلاری کسب میکنند. این درآمد از طریق اسپانسرها، تبلیغات پخش شده بین استریمها و یا حامیان مالی تامین میشود. هردوی این پلتفرمها برای استریمرها مقداری پول در ازای استریم کردن واریز میکنند که میتوانند از حساب خود برداشت کنند. باید در نظر داشته باشید که به دلیل تحریم های جهانی امکان برداشت این پول از ایران وجود ندارد. اما با بهکارگیری راهحلهای جایگزین ذکر شده در قسمت قبلی میتوان این پول را نقد کرد.
یکی از راههایی که شما به عنوان بازی ساز میتوانید به کسب درآمد دلاری از بازی خود برسید، ایجاد همکاری با استریمرهای معروف است. در این همکاری، استریمر مورد نظر، بازی شما را انجام میدهد و آن را با مخاطبین خود به صورت ویدیویی به اشتراک میگذارد و از آن درآمد کسب میکند. سپس با توجه به نوع قرارداد، درصد مشخصی از درآمد را شما به عنوان صاحب بازی دریافت میکنید.
کسب درآمد دلاری از طریق برگزاری مسابقات
برگزاری مسابقات بازی های ویدیویی یکی از اتفاقات جالب این صنعت است که طرفداران بسیاری هم دارد. در این مسابقات بهترین بازیکنان از سراسر دنیا کنار هم جمع شده و برای کسب جایزه با حریفان خود به رقابت میپردارند. بازی های معروفی مانند Call of Duty و FIFA از بازی هایی هستند که این نوع مسابقات را برگزار کرده و گیمرهای زیادی را از سراسر دنیا جذب میکنند.
به شرط دریافت مبلغی به عنوان ورودی، میتوان از این راه نیز برای کسب درآمد دلاری از بازی ها استفاده کرد. اما این روش همانطور که از مثالهای بالا معلوم است بیشتر برای بازیهای بزرگی که میلیونها مخاطب دارند به کار میآید. همچنین این نوع مسابقات برای بازی های موبایلی کمتر برگزار میشوند. تمرکز برگزارکنندگان این رویدادها و بازیکنان روی بازی های کنسولی است که مهارت زیادی میطلبند. به طور کلی کسب درآمد ارزی از این طریق بسیار پیچیده و زمانبر است و به برنامهریزی دقیق نیاز دارد.
برای شناخت شرکت های بازی سازی معروف مقاله زیر را مطالعه کنید.
کسب درآمد دلاری از بازی به عنوان برنامه نویس
یکی از کلیدیترین افراد در طول فرآیند بازی سازی، برنامه نویس بازی است. برنامه نویس موظف است ایده طراحان را به یک بازی قابل اجرا روی دستگاههای مختلف تبدیل کند. به همین دلیل یکی از بهترین بازارهای کار ایران و جهان در حوزه بازی های ویدیویی متعلق به برنامه نویس بازی است. بنابراین دور از ذهن نیست که بسیاری از برنامهنویسان یا توسعهدهندگان بازی به دنبال کسب درآمد دلاری از بازی بروند. توجه داشته باشید که برای کار در بازار جهانی به عنوان برنامه نویس، باید مهارتها و دانش خود را نیز با استانداردهای دنیا تطبیق بدهید تا امکان فعالیت در این بازار را داشته باشید. در این بخش قصد داریم روشهایی که برنامه نویسان با استفاده از آن میتوانند به درآمد دلاری برسند را بررسی کنیم.
با خواندن مقاله زیر میتوانید از فرآیند بازی سازی اطلاع پیدا کنید.
درآمد دلاری از طریق لینکدین
لینکدین (به انگلیسی: Linkedin) بزرگترین شبکه اجتماعی برای افراد فعال در بازار کار است. ویژگیهای مختلف لینکدین امکان کاریابی را برای کاربران خود فراهم میکند. در زبانه Jobs این شبکه، برنامه نویسان میتوانند موقعیتهای شغلی نیمهوقت و به صورت دورکاری را در شرکتهای خارجی پیدا کنند. اگر شرایط شغلی ذکر شده را دارا بودند، میتوانند با ارسال رزومه و گذراندن فرآیند مصاحبه در آن شرکتها مشغول به کار شوند. از محاسن این راه به غیر از کسب درآمد دلاری، رزومه چشمگیری است که میتوانید با استفاده از آن برای خود بسازید.
انجام پروژه به صورت فریلنس
قسمت بزرگی از فعالیتهای برنامه نویسان پروژه محور است. به همین دلیل آنها میتوانند با عضویت در وبسایتهای خارجی معتبر، پروژههایی کوتاه مدت را به صورت فریلنس یا آزادکار قبول کنند. کار به صورت فریلنس مناسب برنامه نویسانی است که دنبال فعالیتی جانبی در کنار کار تمام وقت خود و کسب درآمد دلاری از آن هستند. Fiverr، Freelancer و Upwork تعدادی از این وبسایتها هستند که در آنها پروژههای زیادی برای برنامه نویسان وجود دارد. شما با بارگذاری رزومه و نمونه کار در آنها میتوانید کارفرما و پروژه مورد نظر را انتخاب کنید و با انجام آنها به درآمد دلاری برسید. فراموش نکنید که اعتبار و حرفهای بودن شما برای این وبسایتها بسیار حائز اهمیت است. پس در مورد میزان تخصص خود دروغ نگویید، پروژهها را سر وقت تحویل دهید و مسئولیتپذیر باشید.
فروش کدهای خود به صورت آماده
بسیاری از برنامه نویسان، به خصوص برنامه نویسان بازی در طول فعالیت خود کد یا اسکریپتهایی مینویسند که میتوانند برای بسیاری از برنامه نویسان دیگر مفید باشند. به همین جهت وبسایتهایی با ایده مشابه راهاندازی شدهاند که امکان فروش این کدها را برای برنامه نویسان فراهم میکنند. شما به عنوان یک برنامه نویس میتوانید کدهای خود را در وبسایتهایی مانند Codecanyon با قیمتی مشخص، به دلار بفروشید.
جمع بندی
در این مقاله راهکارهایی را بررسی کردیم که با به کارگیری آنها میتوانید به درآمد دلاری از بازی های موبایل برسید.درآمد ارزی همیشه جذابیت خاصی برای صاحبین مشاغل داشته است اما با توجه به کاهش ارزش ریال، این جذابیت تقریبا به یک نیاز تبدیل شدهاست. اخیرا به دلیل همهگیری ویروس کرونا و با توسعه زیرساختهای اینترنتی، خوشبختانه دورکاری در ایران و جهان بسیار مرسوم شدهاست. دورکاری امکان کسب درآمد دلاری را برای بسیاری از افراد فعال در فرآیند بازی سازی مانند برنامه نویسان فراهم کرده است.
همچنین استودیوهای بازی سازی، با بهینهسازی بازی خود برای بازار بینالمللی و کمک گرفتن از ناشر حرفهای میتوانند آن را در اپ استورهای معتبر خارجی عرضه کرده و به درآمد ارزی مورد نظر برسند. امیدواریم که این مقاله به شما برای رسیدن به این هدف کمک کرده باشد. سوالات خود را با تیم نارین گیمز در میان بگذارید تا در اسرع وقت پاسخگوی شما باشیم.