آینده بازی های ویدیویی یکی از مباحثی است که در سال های اخیر به دلیل پیشرفت های زیاد، بسیار مورد بحث قرار میگیرد. از سال 1968 که رالف بائر (به انگلیسی: Ralph Baer)، پدر بازی های ویدیویی اولین نسخه از دستگاهی که ما به عنوان کنسول بازی میشناسیم را اختراع کرد، این صنعت تا به امروز با سرعت چشمگیری همواره در حال رشد بوده است. از قارچ خوری که با بالا پریدن از روی موانع و کشتن دشمنان ریز و درشت به دنبال نجات پرنسس بود، در سال 2021 به بازیهایی رسیدیم که در آنها کنسرتهای مجازی برگذار میشود. با توجه به تحقیقاتی که در سالهای اخیر توسط افراد مختلف در این صنعت انجام شده است، رشد در این حوزه به قدری قابل توجه بودهاست که نمیتوان آن را نادیده گرفت. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا آینده بازی های ویدیویی را از زوایا مختلف بررسی کنیم.
تاثیر ویروس کرونا بر بازی های ویدیویی به چه صورت است؟
بر کسی پوشیده نیست که در سال ۲۰۲۰ ویروس کرونا و وضعیت پاندمی مردم سراسر دنیا را تحت تاثیر قرار داد و تغییرات چشمگیری را تحمیل زوایای مختلف زندگی آنها کرد. صنایع مختلف نیز در معرض تغییرات اجتناب ناپذیری که این ویروس با خود به همراه داشت قرار گرفتند. یکی از این صنایع، بازی های ویدیویی بود.
با خانهنشین شدن اکثر مردم، افراد بیشتری برای گذراندن روزهای طولانی خود، فرار از واقعیت تلخ جهان و تعامل با دوستان به بازی کردن روی آوردند. علیالخصوص به بازی هایی مانند Fortnite. این بازیها به کاربران خود امکاناتی را ارائه میکنند که انجام دادن آنها در دنیایی کرونایی که فاصلهگذاری اجتماعی از الزامات آن است تقریبا غیرممکن شده است. این نوع بازیها نه تنها به کاربران خود اجازه وقت گذراندن با دوستانشان در دنیای غیرواقعی را میدهند، بلکه در این دنیا امکان آشنا شدن با غریبههایی از کشورهای مختلف و بازی کردن با آنها نیز وجود دارد.
همانطور که در سالهای اخیر اپلیکیشنهایی مانند فیسبوک و اینستاگرام امکان تعامل افراد با یکدیگر را به شکلی جدید و در فضایی مجازی فراهم کردند، به طوری که تصور وجود نداشتن این نوع ارتباط امروزه غیرممکن است، آینده بازی های ویدیویی نیر نوید نوعی جدید از ارتباط با دوستان را در فضایی کاملا جدید و متفاوت از فضای مجازی میدهد. فضایی که با وجود ویروس کرونا، فاصلهگذاری اجتماعی و محدودیتهای گوناگون، میتواند “نرمال جدید” باشد.
اینترنت 5G چه تاثیری بر آینده بازی های ویدیویی دارد؟
اگر شما هم از کاربران و مخاطبین همیشگی بازی های ویدیویی به خصوص بازی های آنلاین گروهی هستید، قطعا به دلیل سرعت پایین اینترنت در روند بازی به مشکلاتی بر خوردهاید. بسیاری از کاربران بازی های آنلاین گروهی با مشکل لگ بودن دست و پنجه نرم میکنند که در واقع کند بودن اجرای دستور کاربر در سرور گیم است.
اما توسعه اینترنت 5G در سال های اخیر و پیشرفت حتمی آن در آینده، نوید تجربه بازی راحتتری را به کاربران میدهد. اینترنت 5G با میانگین سرعت 70 تا 80 مگابایت، تقریبا دو برابر اینترنت 4G سرعت دارد و نه تنها میتواند مشکل کندی و تاخیر اجرای دستورهای کاربران در بازی را رفع کند، بلکه این اینترنت امکان دسترسی بهتر به بازی های واقعیت مجازی و افزوده را نیز میدهد. بازیهایی که به صورت واقعیت افزوده و مجازی هستند، به دلیل جزئیات زیادی که دارند و حجم بالایی از دیتا و اطلاعات که مصرف میکنند برای بسیاری از مخاطبان غیر قابل دسترس هستند. رشد این نسل از اینترنت امکان تجربه این نوع بازیها را برای شمار زیادی از کابران در سراسر دنیا فراهم میکند.
تاثیر هوش مصنوعی در آینده بازی های ویدیویی چیست؟
یکی از تکنولوژیهایی که تقریبا هر روز خبری از پیشرفت آن منتشر میشود، هوش مصنوعی است. این تکنولوژی در واقع به ماشینها و سیستمها اجازه میدهد تا با مشاهده و درک محیط خود، تصمیمگیری کنند و در راستای رسیدن به هدفی مشخص، عملی انجام دهند. کمتر قسمتی از زندگی انسان امروزه وجود دارد که هوش مصنوعی به آن ورود نکرده باشد. این تکنولوژی نحوه خرید کردن، موسیقی گوش دادن، فیلم و سریال دیدن، حتی رانندگی کردن و بسیاری از انتخابهای ما را تحت تاثیر قرار داده است و تعدادی از بزرگترین کمپانیهای دنیا نظیر YouTube ،Amazon و Netflix از آن استفاده میکنند. تاثیر هوش مصنوعی هر روز در صنعت بازی های ویدیویی نیز بیشتر و واضحتر میشود.
هوش مصنوعی چه تاثیری در فرآیند طراحی بازی میگذارد؟
طراحان بازی یکی از آن دسته افرادی هستند که میتوانند از امکانات این تکنولوژی، بهره زیادی ببرند. طراحان بصری میتوانند فرآیندهایی تکراری و طاقتفرسا مانند نقاشی کردن جزئیات زیاد یک صحنه را به یکی از انواع هوش مصنوعی سپرده و در وقت و هزینه صرفهجویی کنند. این وقت و هزینه صرفهجویی شده میتواند صرف مراحل دیگر فرآیند طراحی بازی شود تا طراحان، کیفیت بالای بازی در دست ساخت را تضمین کنند.
اما شاید جذابترین ویژگی هوش مصنوعی برای بازی های ویدیویی، توانایی آن در طراحی مراحل جدید برای بازی های موردعلاقه کاربران باشد. این تکنولوژی با جمعآوری انواع دادهها در طول بازی و به دست آوردن اطلاعات مختلف در مورد ترجیحات کاربران، میتواند مراحل جذابتر و بیشتری را برایشان طراحی کند. برای مثال اگر کابری مراحل را یکی پس از دیگری و بدون چالش خاصی پشت سر میگذارد به طوری که بازی برای او بیش از حد ساده شده است، هوش مصنوعی با تشخیص این مسئله مراحلی چالشیتر برای او طراحی کرده و جذابیت بازی را برای بازیکن حفظ میکند.
اگر مشتاق هستید تا درباره مراحل مختلف طراحی بازی بیشتر بدانید، خواندن مقاله زیر را به شما توصیه میکنیم:
هوش مصنوعی چگونه بر شخصیتهای بازی های ویدیویی تاثیر میگذارد؟
یکی دیگر از خدمات هوش مصنوعی به آینده صنعت بازی های ویدیویی مربوط به برخی شخصیتهای بازی است. همانطور که میدانید در بازی های ویدیویی همیشه شخصیتهایی وجود دارند که پشت آنها کاربری ننشسته و در واقع جزئی برنامهنویسی شده از بازی هستند. این شخصیتها معمولا به دلیل دستورهای سادهای که به آنها داده شده است، قدرت تصمیمگیری خاصی ندارند و به غیر از چند عمل تعریف شده نمیتوانند کار دیگری انجام دهند.
اما با پیشرفتهای حاصل شده در تکنولوژی هوش مصنوعی، طراحان و برنامهنویسان در آینده این امکان را خواهند داشت که شخصیتهای ذکر شده را پیشرفتهتر کرده و به آنها قدرت تصمیمگیری محدودی بدهند. با این حال طراحان باید در نظر داشته باشند که دادن اختیارات بیش از حد به این شخصیتها و اعمال هوش مصنوعی پیشرفته ممکن است باعث قوی شدن قدرت تصمیمگیری آنها شود. از عواقب این قدرت بیش از حد، تاثیر و اختلال در روند طبیعی بازی است که کاربر را از جریان اصلی دور کرده و بازی را برای او خستهکننده میکند.
با این حال شکی نیست که با استفاده درست و هوشمندانه از این تکنولوژی اتفاقات جذابی در بازی های ویدیویی رقم خواهد خورد.
سرمایهگذاری در بازی های ویدیویی چگونه است؟
همانطور که گفته شد یکی از پررونقترین صنایع حال حاضر دنیا که حجم زیادی از سهم بازار را به خود اختصاص داده است، صنعت بازی های ویدیویی است. حال این سوال پیش میآید که با چنین اندازه بازاری و چنین فرصتهایی در آینده بازی های ویدیویی، سرمایه ها به چه سمتی خواهند رفت؟
در حال حاضر اکثریت سرمایهها به سمت توسعه دهندهها و ناشران بازی ها جریان دارند و آنهایی که بتوانند به موقع دارایی معنوی درستی خلق کنند موفق خواهند بود. به عنوان مثال موفقیت سوپرسل در بازی کلش آو کلنز باعث شده است که ارزش بیشتری از مجموع شرکتهای Evernote ،Buzzfeed و Evenbrite داشته باشد.
برای شناخت برترین ناشران بازی های ویدیویی در سال 2021 مقاله زیر را بخوانید:
در آینده، ورزش های الکترونیک (به انگلیسی: Esports) نیز رقیبی جدی در اکوسیستم بازی خواهند بود که در حال حاضر نیز رشد سریعی را تجربه میکنند. گزارش DreamTeam مقایسه فوق العادهای از ورزش های الکترونیک و سنتی ارائه داده است. نکتهی هیجانانگیز، بیننده بالای اکوسیستم ورزش های الکترونیک و چگونگی درآمدزایی از آن در آینده است. بینندههای مسابقات قهرمانی ورزش های الکترونیک به هیچ وجه قابل کتمان نیستند. رقابتهای League of Legends با فاصلهی زیادی مسابقات ورزش های دیگر را پشت سر گذاشته است. در نتیجه میتوان انتظار داشت که استریم و لیگ های بازی به عنوان ابزارهای اصلی توزیع محتوای بازی های ویدیویی، با رشد ورزش های الکترونیک و بینندگان آنها به رشد خود ادامه دهند.
همچنین با بررسی هایی که Newzoo انجام داد مشخص شد که موبایل پلتفرم غالب صنعت بازی های ویدیویی است و آینده در دستان بازی های موبایلی قرار دارد. نگاهی بهتر به این رشد در نمودارهای Newzoo به تفکیک پلتفرم، نشان دهنده رشد خیره،کننده موبایل بین پلتفرمهای مختلف است.
آیا بازیهای ویدیویی، میتوانند جایگزینی برای سینما رفتن باشند؟
یکی از جذابترین انواع بازی های ویدیویی برای کاربران آنها، بازی های داستان محور هستند. بازیهایی که به دلیل گرافیکهای خیرهکننده، داستانی درگیرکننده و شخصیتهای جذاب، کاربران را ساعتها و روزها مشغول خود میکنند. جالبتر آنکه با وجود شبکههای اجتماعی مانند Twitch، کاربران روند بازی خود را در این شبکهها استریم کرده و در واقع مانند یک فیلم پخش میکنند. جالبتر آنکه میلیونها نفر هم به تماشای آنها مینشینند. طبق دادههای منتشر شده تعداد بینندگان بازی های ویدیویی در سراسر پلتفرمهایی مانند YouTube، Twitch و… به ۱.۲ میلیارد نفر میرسد! با این حساب عجیب نیست که مدیرعامل نتفلیکس بازی های ویدیویی را بزرگترین رقیب خود در آینده میداند.
داستانمحور شدن بازیها و کیفیت خوبی که این داستانها از آن برخوردار هستند، هر روز کاربران بیشتری را جذب خود میکنند. بازی های ویدیویی، دیگر تنها مخصوص نوجوان خوره بازی نیستند و با تنوع روز افزون، تبدیل به چیزی بیشتر از منطقهای جنگی و بازیهایی خشن شدهاند. امروزه این صنعت برای هرکسی با هر سلیقهای، بازی برای ارائه دارد.
امکان تصمیم گیری، تلاش برای پیدا کردن راهحلهای مختلف، خلاقیت و پرداختن به مسائل روز سیاسی و اجتماعی به خصوص در خلال بازی های داستان محور، این صنعت را برای افرادی که تشنه تجربه دنیاهای جدید و ماجراجویی در آنها هستند جذاب کردهاست. به همین دلیل پیشبینی میشود که تا آخر سال ۲۰۲۱ تقریبا یک سوم از جمعیت جهان کاربر بازی های مختلف میشوند. این تاثیر بزرگ بازی های ویدیویی و درآمد سرشاری که به جریان اقتصادی جهان تزریق میکنند، شرکتهای بزرگی مانند اپل، آمازون و گوگل را وادار به سرمایهگذاری در این صنعت کرده و قطعا در آینده بازی های ویدیویی شاهد سرمایهگذاری شرکتهای بیشتری در این صنعت خواهیم بود.
نتیجهگیری
بر کسی پوشیده نیست که یکی از موفقترین و سودآورترین صنایع حال حاضر دنیا، صنعت بازی های ویدیویی است. این حوزه که تا قبل از سال ۲۰۲۰ هم با سرعت چشمگیری در حال پیشرفت بود، با تغییر سبک زندگی مردم در سراسر جهان به واسطه ویروس کرونا، هر روزه افراد بیشتری را جذب خود میکند. با این حال بازی های ویدیویی این پیشرفت را فقط مدیون ویروس کرونا نیستند، بلکه استفاده هوشمندانه از تکنولوژیهای جدید مانند هوش مصنوعی در مراحل مختلف ساخت بازی و متنوعتر شدن بازی های بازار، این صنعت را همواره در حال پیشرفت قرار دادهاست. به طوری که با اطمینان میتوان گفت آینده بازی های ویدیویی بسیار امیدوارکننده خواهد بود.
نظرات خود را در مورد این مقاله در با ما در میان بگذارید و سؤالات خود را مطرح نمایید تا تیم نارین گیمز در سریعترین زمان به آنها پاسخ دهد.