استریمر کیست و چگونه استریمر شویم: استریمرها کسانی هستند که ساعتها بدون وقفه به انجام بازیهای ویدیویی مورد علاقه خود میپردازند و روند بازی خود را با هزاران بیننده خود به اشتراک میگذارند. جالبتر آنکه منبع درآمد اصلی بسیاری از آنها استریم کردن است. به دلیل ویژگیهای جذاب شغل استریمرها، امروزه افراد زیادی به استریمر شدن و تبدیل آن به شغل تماموقت خود فکر میکنند. در این مقاله بررسی خواهیم کرد که استریم چیست و سپس روشهای استریمر شدن را به شما آموزش میدهیم. تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا راهکارهایی برای جذب مخاطب و بیننده برای استریم خود را فرا بگیرید.
- 1 استریم چیست؟
- 2 درآمد از استریم چگونه تامین میشود؟
- 3 چگونه استریمر شویم؟
- 4 گام اول: هدف خود را از استریمر شدن مشخص کنید
- 5 گام دوم: ابزار لازم برای استریم را تهیه کنید
- 6 گام سوم: اتاق خود را برای استریمینگ آماده کنید
- 7 گام چهارم: پلتفرم استریم خود را انتخاب کنید
- 8 گام پنجم: نرمافزاری مناسب برای استریم کردن دانلود کنید
- 9 گام ششم: مزیت رقابتی استریم خود را مشخص کنید
- 10 گام هفتم: برای استریم خود مخاطب جذب کنید
- 11 توصیههای برای یک استریم موفق
- 12 جمع بندی
استریم چیست؟
استریم، یکی از پدیدههای نوظهور و بسیار پرطرفدار دنیای بازیهای ویدیویی است. برای پاسخ به سوال استریم چیست باید بگوییم که استریمینگ پخش زنده روند بازی برای مخاطبان آنلاین در بستر پلتفرمهای مخصوص است. بینندگان میتوانند استریمهای موردعلاقه خود را روی کامپیوتر، موبایل و یا حتی کنسولهای بازی تماشا کنند. محبوبترین پلتفرمها برای استریمینگ، Twitch و YouTube هستند. مخاطبان و کاربران فعال در Twitch به تنهایی 140 میلیون نفر هستند که امکان درآمدزایی را برای استریمرها فراهم میکنند. همین مسئله باعث شدهاست تا افراد بسیاری در پی پاسخ به سوال چگونه استریمر شویم باشند که ما در ادامه به آن به صورت مفصل پاسخ میدهیم.
درآمد از استریم چگونه تامین میشود؟
کسب درآمد از بازی کردن، یکی از دلایلی است که بسیاری از افراد به استریمینگ فکر میکنند. اما به راستی استریمرها چگونه کسب درآمد میکنند؟ استریمرها میتوانند از استریم کردن در پلتفرمها یا با همکاری کردن با برندهای مختلف درآمدزایی کنند. تخمین زده شدهاست که یکی از بزرگترین استریمرهای دنیا یعنی Ninja تقریبا 25 میلیون دلار درآمد ماهانه دارد! این میزان در ایران به خاطر جدید بودن این پدیده و همچنین تحریمهای جهانی بسایر کمتر است. با این حال استریمرهای ایرانی به مقدار قابل توجه 20 میلیون تومان درآمد ماهانه دست پیدا کردهاند.
این درآمد در Twitch میتواند توسط مبالغ اهدایی مخاطبان شما یا به اصطلاح Donation تامین شود. همچنین مخاطبینی که Subscriber یا مشترک کانال شما در توییچ میشوند. باید مبلغی را به صورت ماهانه به عنوان حق اشتراک پرداخت کنند. راه دیگری که استریمرها میتوانند با استفاده از آن درآمدزایی کنند، همکاری با برندهای مختلف و تبلیغ محصولات و خدمات آنها در استریم های خود و برای هزاران مخاطب است.
چگونه استریمر شویم؟
حالا که دیدید منظور از استریم چیست و در مورد میانگین درآمد حاصل از آن اطلاعات لازم را کسب کردید، وقت آن است تا مراحلی را بررسی کنیم که به سوال چگونه استریمر شویم پاسخ میدهند. در ادامه گامهای حیاتی را بررسی میکنیم که اگر به دنبال تبدیل به یک استریمر موفق هستید باید آنها را مو به مو اجرا کنید. ابزار مورد نیاز یک استریمر را معرفی میکنیم، پتلفرم مناسب استریمینگ را بررسی میکنیم و در نهایت راهکارهایی را برای جذب مخاطب در توییچ ارائه میدهیم.
گام اول: هدف خود را از استریمر شدن مشخص کنید
قبل از انجام هرکاری برای اینکه در آن موفق شوید باید برای خود هدف مشخص کنید. فرقی نمیکند که این کار تحصیل در دانشگاه، تغییر شغل یا استریمر شدن باشد. شما فارغ از کار مورد نظر باید در اولین قدم مشخص کنید قصد شما از انجام این کار چیست، میخواهید به چه نقطهای برسید و لازمه رسیدن به آن چیست؟
به همین ترتیب وقتی میخواهید فعالیت خود را به عنوان یک استریمر آغاز کنید، تعیین کنید که آیا هدف شما صرفا بازی کردن و سرگرمی است یا قصد دارید این حرفه را به صورت جدی دنبال کرده و از آن درآمد کسب کنید. آنگاه مشخص میشود که باید روزی چند ساعت برای استریم کردن و شناساندن خود به مخاطب احتمالی وقت بگذارید، به چه ابزاری نیاز دارید و چقدر بودجه باید صرف کنید. یادتان باشد که موفقیت در هر پلتفرم اجتماعی ، به وقت انرژی، صبوری و خلاقیت نیاز دارد. پس اگر قصد شما استریمر شدن است، باید این موارد را جز اولویتهای خود قرار دهید.
هنوز نمیدانید که بازیهای خود را برای استریم کردن از کجا تهیه کنید؟ قبل از ادامه مطلب، مقاله زیر را مطالعه کنید.
گام دوم: ابزار لازم برای استریم را تهیه کنید
اگر در ابتدای راه خود هستید و هنوز مخاطب زیادی ندارید، لزومی ندارد که ابزار بسیار حرفهای و گرانقیمت تهیه کنید. اما ابتداییترین ابزاری که هر استریمر باید آن را در اختیار داشته باشد یک دوربین با کیفیتی قابل قبول است. این دوربین میتواند وب کم لپتاپ شما باشد به شرطی که کیفیت خوبی داشته باشد. خودتان را جای مخاطب بگذارید. آیا حاضرید استریم کسی را نگاه کنید که تصویرش مشخص نیست؟ یا ترجیح میدهید استریم کسی را تماشا کنید که از کیفیت تصویری قابل قبولی برخوردار است؟ البته که به دلیل تورم و فشارهای اقتصادی در کشور ما تهیه لپتاپ و دوربین مناسب استریمنگ با بودجهای محدود مشکل است، اما لپتاپهای سری Idea pad برند Lenovo میتوانند انتخاب خوبی برای تازهکاران باشند.
گام سوم: اتاق خود را برای استریمینگ آماده کنید
در نگاه اول شاید این مرحله خیلی مهم به نظر نرسد اما در موفقیت شما بسیار تعیینکننده است. استریمرهای موردعلاقه خود را در ذهنتان مجسم کنید. به احتمال زیاد اکثر آنها اتاق و تصویر پشت زمینهای دارند که توجه شما را به خود جلب کردهاست. مخاطبان میتوانند از اتاق و تصویر پسزمینه استریم، اطلاعات زیادی از نوع شخصیت شما بدست آورند. یک پسزمینه خالی یا یک اتاق شلوغ و بههمریخته تصویری جالب برای بینندگان نیست. وقت بگذارید و اتاق خود را برای استریم کردن آماده کنید. لازم نیست وسایل عجیب غریب و گرانقیمت بخرید. با کمی خلاقیت میتوانید تصویر پشتزمینه جالبی برای استریم خود درست کنید که نظر مخاطبان را به خود جلب کند. سادهترین راه چاپ پوستر بازیهای موردعلاقه خودتان با قیمتی بسیار کم و زدن آنها به دیوار اتاقتان است.
گام چهارم: پلتفرم استریم خود را انتخاب کنید
با محبوب شدن پدیده استریمینگ، کمپانیهای زیادی روی ایجاد پلتفرمهای مختلف برای استریم سرمایهگذاری کردهاند و گزینههای مختلفی را در اختیار علاقهمندان گذاشتهاند. با این حال محبوبترین پلتفرمها برای استریم کردن توییچ و یوتیوب هستند. ما به شما توصیه میکنیم که یکی از این دو پلفترم را برای استریم کردن انتخاب کنید.
مزیت اصلی توییچ، کاربرانی است که فقط با هدف تماشای استریمهای مختلف در این پلتفرم حضور دارند. در صورتی که کاربران یوتیوب ممکن است اصلا دنبال تماشای استریم نباشند. همچنین توییچ بیشترین تعداد از مخاطبان فعال در بین پلتفرمهای مختلف استریمینگ را در اختیار دارد. از مزایای جذاب توییچ میشود به امکان کسب درآمد دلاری از آن اشاره کرد. در پلتفرمهای دیگر مانند یوتیوب میزان این درآمد به مراتب کمتر است. با این حال برخلاف یوتیوب در توییچ فقط امکان استریم کردن به صورت زنده و آنلاین وجود دارد و شما نمیتوانید در آن محتوای ویدیویی از قبل ضبط شده منتشر کنید. همچنین رقابت در توییج برای استریمر شدن بسیار زیاد است زیرا بیش از ۳ میلیون استرمیر در این پلتفرم فعالیت میکنند.
اگر میخواهید در مورد کسب درآمد دلاری از بازیهای موبایلی بیشتر بدانید مطلعه مقاله زیر را به شما توصیه میکنیم.
گام پنجم: نرمافزاری مناسب برای استریم کردن دانلود کنید
برای پخش کردن استریم خود با کیفیت خوب و با ویژگیهای مختلف و جالب توجه شما نیاز یه یک نرمافزار مناسب و مخصوص استریمینگ دارید. نرمافزارهای مختلفی در بازار برای استریم کردن وجود دارند اما اکثرا از OBS یا Open Broadcaster Software استفاده میکنند. هرچند که امکان استریم کردن به صورت مستقیم از توییچ نیز برای شما وجود دارد اما به دلیل کیفیت بصری و هنری پایین، استفاده از این گزینه توصیه نمیشود.
خبر خوب آنکه اکثر نرمافزارهای مخصوص استریم که اکثر استریمرهای معروف هم از آنها استفاده میکنند، خدمات و سرویسهای خود را به صورت رایگان در اختیار کاربران قرارا میدهند. از ویژگیهای OBS میتوان به امکان ضبط استریم، تنطیم کیفیت استریم، اضافه کردن عناصر گرافیکی مختلف، اضافه کردن متن و… اشاره کرد. برای داشتن یک استریم با کیفیت و سرگرمکننده طرز کار این نرمافزارها را یاد بگیرید و از ویژگیها و امکانات متنوع آنها در استریم خود استفاده کنید.
گام ششم: مزیت رقابتی استریم خود را مشخص کنید
همانطور که گفتیم بیش از ۳ میلیون استریمر در حال حاضر در پلتفرم توییچ فعالیت میکنند. پس از خود بپرسید چرا افراد باید از بین ۳ میلیون استریمر، محتوا و استریم شما را تماشا کنند؟ برای اینکه افراد متقاعد به تماشای استریم شما شوند، باید ارزشی به آنها پیشنهاد کنید که رقبای شما و دیگر استریمرها امکان ارائه آن را نداشته و در واقع منحصر به خودتان است. این ارزش، مزیت رقابتی شما محسوب میشود.
شاید در نگاه اول پیدا کردن این ارزش سخت و حتی غیرممکن به نظر بیاید اما به شما قول میدهیم که اینگونه نیست. کمی وقت بگذارید و در مورد شخصیت و تواناییهای خود فکر کنید. از خود بپرسید که ویژگی منحصر به فرد شما چیست؟ در گروه دوستی خود با چه خصوصیاتی شناخته میشوید؟ آیا فردی شوخ هستید که میتواند دیگران را به خنده بیاندازد؟ آیا شخصی برونگرا با شخصیتی جالب هستید که دیگران را به خود جذب میکند؟ یا شاید هم در انجام یک بازی به خصوص بسیار حرفهای هستید و قصد دارید به عنوان یکی از بهترین بازیکنان آن شناخته شوید. به این موارد فکر کنید و جوابهای خود را به استریم خود تعمیم دهید.
گام هفتم: برای استریم خود مخاطب جذب کنید
جذب مخاطب در پلتفرمهای استریمینگ فرآیندی طولانی و طاقتفرسا است. مهم نیست چه بازی را استریم میکنید، در ابتدای کار بیننده نخواهید داشت و به همین دلیل در پایینترین قسمت لیست استریمهای آن بازی به خصوص قرار میگیرید. کاربران کمی حاضرند که لیست بلند بالای بازیهای مختلف را تا پایین مشاهده کنند. اکثرا تنها چند عنوان اول لیست را برای تماشا انتخاب میکنند. بنابراین این سوال پیش میآید که چطور میشود بیننده جذب کرد؟
برای استریم کردن برنامه زمانی مشخصی داشته باشید
اگر با خود قرار گذاشتید که استریم کردن را به صورت حرفهای دنبال کنید، خود را موظف کنید که در روزها و ساعات مشخصی استریم کنید. داشتن یک برنامه زمانی مشخص به مخاطبان اطلاع میدهد که چه زمانی برای استریم شما آماده باشند. دقیقا مانند برنامههای تلویزیونی، مخاطبان برای دیدن و تماشای استریم موردعلاقه خود برنامهریزی میکنند و سر ساعت مشخصی به تماشای آن مینشینند. حتما در ابتدا و انتهای استریم، زمانبندی خود را به مخاطبان اطلاع بدهید تا بدانند چه زمانی به کانال شما مراجعه کنند.
روی استریم یک بازی به خصوص متمرکز شوید
اکثر کاربران توییچ، در این پلتفرم به دنبال استریم بازیهای موردعلاقه خود میگردند. به این معنی که اکثرا تنها بازیهایی را تماشا میکنند که طرفدار پر و پا قرص آن هستند. تنها استریمرهای بزرگ و معروف هستند که فارغ از بازی که انجام میدهند همیشه بیننده جذب میکنند. این امر برای آنها به خاطر شخصیت منحصر به فرد و طرفداران وفادارشان اتفاق میافتد. به همین دلیل شما به عنوان یک استریمر تازهکار نمیتوانید چندین بازی را استریم کنید.
در ابتدای کار یک یا دو بازی مشخص را انتخاب کنید و تنها آنها را طبق برنامهزمانی مشخص استریم کنید. به این صورت مخاطبان آن بازی خاص به مرور زمان به کانال شما جذب میشوند. اگر محتوایی جالب و سرگرمکننده به این مخاطبان ارائه کنید پس از مدتی میتوانید آنها را به بینندگان وفادار و طرفداران خود تبدیل کنید.
از سایر شبکههای اجتماعی غافل نشوید
به دلیل الگوریتم و فرمت متفاوت پلتفرم توییچ، جذب مخاطب در آن با سایر شبکههای اجتماعی تفاوت دارد. اما نگران نباشید. شما میتوانید از دیگر شبکههای اجتماعی خود استفاده کرده و مخاطبین خود را به کانال توییچ هدایت کنید. برای مثال میتوانید استریم خود را ضبط کرده و قسمتهای جالب و سرگرمکننده آن را جدا کنید و در توییتر یا اینستاگرام به اشتراک بگذارید. با نوشتن کپشن درست، انتشار ویدئوهای باکیفیت و استفاده هوشمندانه از هشتگها میتوانید افراد زیادی را در اینستاگرام به خود جذب کنید. بسیاری از استریمرهای موفق با وایرال شدن یک توییت یا تکهای از ویدیو استریم خود در اینستاگرام موفق به جذب بیننده شدهاند.
با بینندگان خود تعامل کنید
استریم شما از دو بخش تشکیل شده است، گیم پلی بازی و خود شما. بینندگان و مخاطبان شما طبیعتا دوست دارند با شما تعامل برقرار کنند در غیر این صورت میتوانستند ویدیویی از گیم پلی بازی تماشا کنند. یکی از جذابترین ویژگیهای توییچ امکان چت کردن لایو مخاطبان است. هنگام استریم کردن همیشه نیمنگاهی به پنجره چت داشته باشید و به مکالمات مخاطبان خود و سوالات آنها واکنش نشان دهید.
ارتباط برقرار کردن با آنها به مرور زمان باعث به وجود آمدن مجموعهای از مخاطبان وفادار میشود که احساس میکنند شما برای آنها اهمیت قائل هستید. همچنین میتوانید با سوال پرسیدن از مخاطبان خود و تشویق آنها به پاسخ در بخش چت، تعامل استریم خود را بالا ببرید. به خاطر داشته باشید مکالمه با مخاطبان بسیار جالبتر از انجام بازی بدون وقفه و بدون تعامل با بینندگان است.
توصیههای برای یک استریم موفق
بعد از اینکه شما تمام گامهای گفته شده در مقاله را انجام دادید، تازه تبدیل به یک استریمر تازهکار میشوید. تا رسیدن به موفقیت استریمرهای محبوب و کسب درآمد از استریم، راه زیادی در پیش دارید. در ادامه نکاتی را به شما گوشزد میکنیم تا با استفاده از آنها بتوانید پس از مدتی کیفیت استریمهای خود را افزایش دهید و به قله موفقیت نزدیکتر شوید.
بازیهای پرطرفدار را استریم نکنید
در ابتدای کار سراغ استریم بازیهای پرمخاطب مانند Fortnite و League of Legends نروید. استریمرهای معروف اغلب این بازیها را انجام میدهند و اکثر مخاطبان را به سمت خود میکشند. در نتیجه احتمال اینکه استریم شما برای این بازیها دیده شود بسیار کم است.
تجهیزات مناسب نورپردازی تهیه کنید
اگر بودجه کافی برای تهیه تجهیزات حرفهای ندارید، برای بهتر شدن کیفیت استریم میتوانید یک رینگ لایت با قیمتی کمتر تهیه کنید. به این ترتیب کیفیت استریم خود را از لحاظ بصری بهبود میبخشید، در مخارج صرفهجویی میکنید و مخاطبین خود را نیز راضی نگه میدارید.
روی تجهیزات حرفهای سرمایهگذاری کنید
بعد از رسیدن به تعداد قابل قبولی از مخاطب با پخش تبلیغ و درخواست حمایت از بینندگان خود میتوانید از استریم کردن درآمد کسب کنید. توصیه میشود که بخشی از این درآمد را صرف تهیه تجهیزات حرفهایتر مانند میکروفن، لپتاپ مخصوص گیم، کیبورد و مواردی از این دست کنید و کیفیت ویدیوهای خود را برای مخاطبین بالا ببرید.
با سایر استریمرها همکاری کنید
یکی از روشها برای بالا بردن تعداد مخاطب، همکاری با استریمرهای دیگر است. با این کار شما و استریمری که با آن همکاری میکنید، خود را در معرض توجه گروهی جدید از مخاطبان قرار میدهید. برای بالا بردن احتمال پذیرش درخواست همکاری، با استریمرهایی همکاری کنید که در سطح شما هستند. برای مثال اگر شما یک استریمر تازهکار هستید نباید برای معروفترین استریمرها درخواست همکاری بفرستید.
جمع بندی
در دنیای امروز که استریم کردن یکی از پدیدههای نو ظهور آن است، استریمر شدن به رویای خیلی از افراد تبدیل شدهاست. اما به دلیل تعدد استریمرها در پلتفرمهایی مانند توییچ و یوتیوب، احتمال موفقیت و جذب مخاطب پایین آمده است. در این مقاله توضیح دادیم که چگونه قدمهای اول در راستای استریمر شدن را بردارید و برای موفقیت بیشتر و جذب مخاطب چه کارهایی میتوانید انجام دهید. اگر فرمول و تدابیر شما برای جذب مخاطب موفقیتآمیز نیست، به انجام آنها اصرار نداشته باشید. قطعا مشکلی در کار شما وجود دارد که به آن توجه نمیکنید. آن مشکل را پیدا کرده و برای آن چاره بیاندیشید. در نهایت ناامید نشوید و به استریم کردن ادامه دهید.
به نظر شما استریمرهای تازه کار از چه ترفندهایی برای جذب مخاطب میتوانند استفاده کنند؟ نظرات ارزشمند خود را با ما و مخاطبان نارین گیمز در میان بگذارید.