استریم چیست یکی از سوالاتی است که امروزه در جمعها و محافل دوستانه زیاد با آن برخورد میکنیم. یکی از صنایع نوظهور صنعت سرگرمی، استریمینگ است که در حال حاضر حتی بیشتر از صنعت فیلم و سریال رونق و درآمد دارد. در سال 2020 نیز با شیوع ویروس کرونا، افراد زیادی خانهنشین شدند و بسیاری از آنها به جای دیدن فیلم و سریال به تماشای استریمر محبوب خود پرداختند. برای پاسخ به سوال استریم گیمینگ چیست، بازار کار آن چگونه است، لیست ابزار مورد نیاز استریم چیست و چالشهای استریمرها چه هستند، حتما تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
لایو استریم چیست و چگونه استریم کنیم
برای پاسخ به سوال معنی استریم چیست باید بگوییم که استریمینگ در واقع پخش زنده روند بازی برای مخاطبان آنلاین، در بستر پلتفرمهای مخصوص است. در این نوع از پخش، دیگر لازم نیست مخاطب محتوا، ابتدا آن را دانلود کند و سپس به تماشای آن بنشیند. بلکه میتواند به صورت زنده و به اصطلاح جاری، محتوای مورد نظر خود را تماشا کند. بینندگان میتوانند به تماشای استریمهای موردعلاقه خود روی کامپیوتر، موبایل و یا حتی کنسولهای بازی بنشینند. امروزه محبوبترین پلتفرمها برای استریمینگ بازیهای ویدیویی، توییچ (به انگلیسی: Twitch) و یوتیوب (به انگلیسی: YouTube) هستند. مخاطبان و کاربران فعال در توییچ به تنهایی 140 میلیون نفر هستند که امکان درآمدزایی بالایی را برای استریمرها فراهم میکنند.
بازار کار استریم چگونه است؟
در چند سال اخیر استریمینگ از محبوبیت زیادی به خصوص میان قشر جوان برخوردار شده است. اکثر آنها پس از دریافت پاسخ سوال استریم بازی چیست، به دنبال استریمرهای معروف میروند و روند بازی آنها را به صورت مستمر دنبال میکنند. به دلیل جذابیت این صنعت، بینندگان استریم هم پس از مدتی به استریمر شدن فکر میکنند. به همین دلیل پس از پاسخ به سوال استریم چیست حالا میخواهیم بررسی کنیم که آیا استریم بازار کار خوبی دارد یا خیر؟
در ابتدای سال 2020 به خاطر شیوع ویروس همهگیر کرونا و خانهنشین شدن اکثر مردم، شاهد بالا رفتن تعداد بینندگان استریم بازیهای ویدیویی در توییچ بودیم. با این حال با استناد به آمار منتشر شده بر خلاف بسیاری از پیشبینیها تعداد بالای بینندگان توییچ در سال 2021 و با برداشته شدن محدودیتها کم نشد. بلکه مخاطبان فعال توییچ در مارچ 2021 نسبت به مارچ 2020، 69 درصد افزایش داشتند. این مسئله نشان میدهد که افراد در حال کشف جذابیت بالای این صنعت و پدیدهی استریمینگ هستند و هرچه جلوتر میرویم بازار استریمینگ رونق بیشتری میگیرد. با مشاهده آمار زیر، متوجه دلیل روی آوردن بسیاری از افراد علاقهمند به بازیهای ویدیویی به استریم کردن میشوید.
- در ماه ژوئن سال 2021 تعداد استریمرهای توییچ به 9.48 میلیون نفر رسید.
- در سال 2021 به صورت میانگین ماهانه 2 میلیارد ساعت استریم تماشا شد.
- به غیر از پلتفرم توییچ، پلتفرم استریم فیسبوک هم رشد زیادی در تعداد مخاطب داشت.
- جمع ساعات تماشای استریم در پاییز سال 2021 در پلتفرمهای توییچ، یوتیوب و فیسبوک به 7.23 میلیارد ساعت رسید!
با توجه به این آمار به راحتی میتوان متوجه شد که صنعت استریمینگ صنعتی است که با سرعت زیادی مسیر رشد را طی میکند و میتواند برای افراد زیادی عامل موفقیت باشد.
دلیل محبوبیت شغل استریم چیست
اگر کسی از شما پرسید استریم چیست و چرا باید آن را به عنوان شغل خود در نظر بگیریم کافی است که مزایای بسیار آن را برایش شرح بدهید. تصور کنید که هر روز بتوانید بازی کنید و در ازای انجام آن پول دریافت کنید. یا بتوانید به عنوان شغل خود با صدها یا هزاران نفری که استریم شما را تماشا میکنند معاشرت کرده و بازی کنید. علاوه بر آن، ساعات کاری منعطف یکی دیگر از جذابیتهای استریمینگ به عنوان یک شغل است. مجبور نیستید هر روز به کسی پاسخگو باشید و رئیس ندارید. هر زمان هم که اراده کنید میتوانید از استریم کردن مرخصی گرفته و به تفریح، مسافرت و… بپردازید.
اما همانطور که حدس زدهاید پاسخ اصلی به سوال “دلیل محبوبیت شغل استریمر و استریم چیست ” ، درآمد زیاد آن است. به حدی که استریمرهای معروف که مخاطبان زیادی جذب کنند میتوانند در هر ماه هزاران دلار درآمد داشته باشند. در ادامه درآمد استریمر ها را بررسی میکنیم و توضیح میدهیم که شیوه درآمدزایی از استریم چیست .
اگر هنوز نمیدانید که چه نوع بازی را برای استریم کردن انتخاب کنید، مقاله زیر را بخوانید تا با انواع بازیهای ویدیویی محبوب آشنا شوید.
نحوه درآمدزایی از استریم چیست
آیا تا به حال این سوال برای شما پیش آمده که قابلیت استریم چیست؟ با بازار خوب و بکری که استریمینگ دارد و با تعداد زیاد مخاطبانی که به تماشای استریم علاقه دارند، عجیب نیست که این صنعت درآمد زیادی برای استریمرهای حرفهای به همراه داشته باشد. استریمینگ یکی از پردرآمدترین مشاغل صنعت بازیهای ویدیویی و سرگرمی است. مجله معروف فوربس (به انگلیسی: Forbes) در یکی از مقالات خود تخمین زده بود که استریمرهای معروف سالانه بیش از 300 هزار دلار درآمد دارند. این در حالی است که این درآمد تنها از استریم است و در آن قراردادهای تبلیغاتی یا اسپانسری در نظر گرفته نشدهاند. مقدار زیادی از درآمد استریمرها از تبلیغ کردن محصولات و خدمات برندهای متعدد بدست میآید. اگر میخواهید بدانید شیوه درآمدزایی از استریم محتوا چیست ادامه مقاله را مطالعه کنید.
درخواست حمایت مالی از بینندگان
درخواست حمایت مالی از بینندگان یا Donation یکی از مرسومترین روشها در دنیای استریمینگ برای درآمدزایی است. تقریبا تمام پلتفرمهای استریم به مخاطبان و کاربران اجازه میدهند که به استریمر موردعلاقه خود مبلغ دلخواهی جهت نشان دادن حمایت و علاقه اهدا کنند. پس یادتان باشد که همیشه در استریمهای خود از مخاطبانی که به شما مبلغی اهدا کردند تشکر و قدردانی کنید.
فروش حق اشتراک
در برخی از پلتفرمهای استریمینگ، مخاطبانی که از محتوای تولیدشده توسط شما بسیار لذت بردند میتوانند حق اشتراک تهیه کنند. حق اشتراک مبلغی مشخص به صورت ماهانه است که در ازای دسترسی به محتوای اختصاصی مشترکین پرداخت میشود. به خاطر داشته باشید که در کنار محتوای اشتراکی، محتوا و استریم رایگان خود را نیز به همراه داشته باشید.
تبلیغات
حتما شما هم هنگام تماشای ویدیویی در یوتیوب یا خواندن مقالهای در اینترنت با تبلیغات برندهای مختلف روبهرو شدهاید. این نوع تبلیغات منبع درآمد بسیار خوبی برای استریمرها و به طور کلی تولیدکنندگان محتوا هستند. به همین دلیل بسیاری از استریمرها تنظیمات استریم خود را طوری تعیین میکنند که در ابتدا، انتها یا اواسط آن تبلیغ پخش شود.
جذب اسپانسر
یکی دیگر از روشهای پرطرفدار درآمدزایی از استریمینگ جذب اسپانسر و تبلیغ محصولات و خدمات برندهای مختلف در استریم یا شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام است. به طور معمول پس از آنکه شما به تعداد قابل قبولی از مخاطب و بیننده رسیدید، برندها به سمت شما میآیند و درخواست همکاری با شما را در ازای مبلغی مشخص مطرح میکنند. اگر به برند خاصی نیز علاقهمند هستید میتوانید خودتان به آنها پیام داده و درخواست همکاری را مطرح کنید.
سختیها و چالشهای استریم چیست
در ابتدای این مقاله با جذابیتها و ظرفیتهای صنعت دوستداشتنی استریمینگ آشنا شدیم و بررسی کردیم که مزایای استریم چیست . همچنین مشاهده کردیم که بازار کار این صنعت به دلیل مخاطبان و علاقهمندان زیاد، برای استریمرها میتواند به شدت درآمدزا باشد. با استناد به آمار و ارقام نشان دادیم که این صنعت با سرعت زیادی در حال رشد است و در سالهای آینده نیز رونق بیشتری را شاهد خواهدبود. با این حال مانند هر صنعت و شغل دیگری، استریمینگ نیز با چالشهایی به همراه است. در ادامه به این سوال که چالشهای استریم چیست پاسخ داده و راهحلهایی برای آنها ارائه میدهیم.
چالش اینترنت ضغیف
بزرگترین چالشی که تقریبا همهی استریمرها به خصوص استریمرهای ایرانی با آن دست و پنجه نرم میکنند مشکلات مربوط به اینترنت است. انجام بازیها به صورت آنلاین و سپس پخش کردن آن به صورت زنده آن هم با کیفیتی خوب مقدار زیادی از اینترنت پرسرعت طلب میکند. با اینکه این مسئله در خارج از کشور کمتر از ایران اتفاق میافتد، اما بسیاری از استریمرهای خارجی نیز با مشکل لگ یا تاخیر در استریم و بازی خود روبهرو میشوند.
پیشنهاد ما برای حل این مشکل این است که بودجهای را اختصاص داده و اینترنت پرسرعت تهیه کنید. همچنین هنگام استریم کردن، سایر دستگاهها را از دسترسی به اینترنت خارج کنید تا بیش از حد از حجم اینترنت شما استفاده نشود. استفاده از کابل LAN و اتصال آن به صورت مستقیم به مودم میتواند در بالا رفتن سرعت اینترنت شما و پایدار شدن استریم تا حدودی تاثیرگذار باشد. با این حال برای این مشکل راهحل خاصی وجود ندارد و این مسئولین مربوطه هستند که میتوانند برای مشکل اینترنت به خصوص در ایران چاره بیاندیشند.
چالش زنده بودن استریم چیست
استریم کردن به صورت آنلاین به خصوص برای تعداد زیادی مخاطب مانند اجرای یک برنامه زنده تلویزیونی است. به همین دلیل اتفاقات پیشبینی نشدهی زیادی میتواند پیش بیاید. ممکن است برق شما برود، حوادث طبیعی مانند زلزله اتفاق بیفتد و یا افرادی در قسمت چت بددهنی کرده و باعث آزار سایر مخاطبین شما شوند. شما باید توانایی این را داشته باشید که در همچین مواقعی خونسردی خود را حفظ کرده و آنها را مدیریت کنید. برخورد مناسب با افراد بددهن را یاد بگیرید و با آنها وارد نزاع نشوید. هرچه بیشتر استریم انجام دهید و با پلتفرم و مخاطب خود خو بگیرید مدیریت این موقعیتها برای شما آسانتر خواهد شد.
چالش تعداد محدود مخاطب استریم چیست
یکی از مهمترین مشکلاتی که افراد در ابتدای مسیر استریمینگ خود با آن درگیر هستند، کم بودن تعداد بینندههای آنان است. اما خوشبختانه برای تغییر این وضعیت راهحلهایی ساده وجود دارد. اول از همه باید خود را موظف کنید که در روزها و ساعاتی مشخص پشت سیستم خود نشسته و به استریم کردن بپردازید. پس از آن میتوانید قسمتهایی از استریم خود که جالب و سرگرمکننده بودند را جدا کرده و آنها را در سایر شبکههای اجتماعی خود به اشتراک بگذارید. اینگونه میتوانید مخاطبین خود را از پلتفرمهایی مانند اینستاگرام به توییچ، یوتیوب و… منتقل کنید. همچنین توصیه میشود که استریمرهای تازهکار به سراغ بازیهای پرمخاطب مانند فورتنایت و Call of Duty نروند.
داشتن یک استریم پرمخاطب به ترفندهای خاصی نیاز دارد که ما مفصلا آنها را در مقاله زیر معرفی کرده و توضیح دادیم.
کاربرد پلتفرم توییچ برای استریم چیست
توییچ یک پلتفرم آمریکایی مخصوص استریم انواع محتوای ویدیویی به صورت آنلاین و زنده است. با اینکه اکثر محتواهای ویدیویی با موضوعات مختلف قابلیت پخش بر روی توییچ را دارند، اما بیشتر تمرکز این پلتفرم روی محتواهای مربوط به بازیهای ویدیویی و ورزشهای الکترونیک (به انگلیسی: eSports) است. به همین دلیل اکثر کاربران فعال و مخاطبین توییچ نیز در آن به دنبال محتوای مربوط به گیم هستند. توییچ در سال 2011 کار خود را آغاز کرد و امروزه با 140 میلیون کاربر فعال یکی از بزرگترین سرویسهای استریمینگ محسوب میشود. توییچ امکانات بسیاری را برای درآمدزایی استریمرها در پلتفرم خود فراهم کرده که باعث جذابیت زیاد این پلتفرم برای علاقهمندان به بازیهای ویدیویی میشود.
ابزار مورد نیاز برای استریم چیست
اگر تا به اینجای مقاله با ما همراه بودید، احتمالا به این فکر میکنید که شما هم وارد دنیای استریمینگ شده و راه خود را تا تبدیل شدن به یک استریمر حرفهای آغاز کنید. اگر در ابتدای راه خود هستید و هنوز مخاطب زیادی ندارید، لزومی ندارد که ابزار بسیار حرفهای و گرانقیمت تهیه کنید. اما ابتداییترین ابزاری که هر استریمر باید آن را در اختیار داشته باشد یک دوربین با کیفیتی قابل قبول است. این دوربین میتواند حتی وب کم لپتاپ شما باشد به شرطی که کیفیت خوبی داشته باشد. خودتان را جای مخاطب بگذارید. آیا حاضرید استریم کسی را نگاه کنید که تصویرش مشخص نیست؟
پس از آن به ابزار دیگر مانند لپ تاپ، میکروفن، نرمافزار برای استریم و اینترنت قوی نیاز دارید. با اینکه تهیه لپ تاپ حرفهای در ایران و با وضعیت اقتصادی نابهسامان دشوار است اما با این حال ما توصیه میکنیم که لپ تاپی با حداقل 8 گیگ رم، پردازنده CORE i7 و هارد SSD تهیه کنید.
برای پخش کردن استریم خود با کیفیت خوب و با ویژگیهای مختلف و جالب توجه شما نیاز یه یک نرمافزار مناسب و مخصوص استریمینگ دارید. نرمافزارهای مختلفی در بازار برای استریم کردن وجود دارند اما اکثرا از OBS یا Open Broadcaster Software استفاده میکنند. هرچند که امکان استریم کردن به صورت مستقیم از توییچ نیز برای شما وجود دارد اما به دلیل کیفیت بصری پایین، استفاده از این گزینه توصیه نمیشود.
جمعبندی
در این مقاله بررسی کردیم که استریم چیست، مزایای و معایب آن کدامها هستند و درآمدزایی از آن چگونه است. با نشان دادن آمار رسمی نیز به شما ثابت کردیم که این صنعت نه تنها درآمدزایی بسیاری دارد بلکه با سرعت بسیار زیادی در حال رشد است. این رشد به حدی سریع است که کمپانیهای بزرگ دنیا مانند گوگل سرویسهایی مربوط به استریمینگ تولید کرده و توسعه دادند. علاوه بر آن برای علاقهمندان به استریمر شدن راهکارهایی ارائه کردیم، تا یک استریم پرطرفدار و پرمخاطب داشته باشند. امیدواریم این مقاله بتواند شما را در تبدیل شدن به یک استریمر معروف و موفق راهنمایی کند.
سوالات خود را در رابطه با استریم چیست و نحوه تبدیل شدن به یک استریمر موفق با ما و سایر مخاطبین نارین گیمز درمیان بگذارید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ دهیم.